Bili Šerbedžija, Kekin..Zavirite na premijeru filma "Dražen" u Šibeniku, poznato je kada stiže u naše bioskope

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Valerio Baranović

Dugometražni igrani film "Dražen" reditelja Danila Šerbedžije, ujedno i autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, naći će se u domaćim bioskopima od četvrtka, 5. decembra.

Svetska premijera filma o velikanu svetske košarke, Draženu Petroviču održana je sinoć u Šibeniku, rodnom Draženov gradu, na datum rođenja košarkaša, a svečanom događaju prisustvovala je celokupna autorsko-glumačka ekipa, među kojima i naš glumac Draganu Mićanoviću koji tumači jednu od uloga u filmu, košarkaševog oca Joleta Petrovića.

Snimljen u čast 60. godišnjice od rođenja Dražena Petrovića, film donosi fascinantnu priču o košarkaškom Mozartu koji je svojom igrom osvojio ceo svet. Kroz prizmu ključnih trenutaka Petrovićevog života, publika će biti uvučena u njegov svet neverovatne strasti, odlučnosti i posvećenosti sportu koji ga je učinio besmrtnim.

Prema rečima producenata Zdjelarevića i Šibera ime Dražena Petrovića izaziva divljenje u celom svetu i to ne samo u košarci, nego kao sinonim kako velikim radom se ostvaruju snovi. "Dok su ga mnogi upoznali kroz njegove sportske uspehe, mi smo na velikom platnu želeli da prikažemo priču o čoveku – njegovom odrastanju, odnosu s porodicom i osobama iz privatnog i profesionalnog života koje su ga podržavale na putu prema vrhu. Stoga ovo nije tipičan sportski film, već je naglasak više na Draženovu ličnu priču.''

Glumcu Domagoju Nižiću poverena je glavna uloga Dražena Petrovića, a mlađi Tonko Stošić tumaćio je Drađena kao mlađeg. U filmu igraju i Romina Tonković (Renata, Draženova devojka), Pavle Matuško (Aleksandar Petrović), Lovre Tanfara (mladi Aleksandar Petrović), Zrinka Cvitešić (Biserka Petrović), Dragan Mičanović (Jovan Petrović), Victoria Hauer (Klara), Valentin Perković (Warren LeGarie), Mile Kekin (Mirko Novosel), James Perry (Willis Reed), Anil Joseph (Doctor AJ), Borna Hadžisejdić (Špec).

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Kinoteka, uz koprodukciju sa slovenačkim December i srpskim Living Pictures.

Film su podržali Hrvatski Audiovizualni Centar, Hrvatska radiotelevizija, Slovenski Filmski Centar i Filmski Centar Srbije, Hrvatski olimpijski odbor, brojni sponzori i pokrovitelji.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)