Zatvoren 20. Kids fest, sledi festival na bis

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto:

Tokom 9 dana trajanja festivala u bioskopima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu prikazano je ukupno 19 filmova, a jedinstvenu dečju filmsku smotru posetilo je više od 14.000 gledalaca.

Uskoro na redovnom repertoaru bioskopa jedan od najgledanijih filmova festivala „BAMBI, PRIČA O ŽIVOTU U ŠUMI". Uzbudljiva animacija "DUŠICA ELI" za čije uloge je tokom KIDS FEST-a održana veoma posećena audicija, od 31. oktobra stiže na veliko platno

20. Dečiji filmski festival KIDS FEST završen je u duhu u kom se ovaj festival i održava, veselo i sadržajno, uz publiku koja tek stasava uz posebnosti bioskopskog doživljaja filma.

Tokom 9 dana trajanja festivala u bioskopima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu prikazano je ukupno 19 filmova, a da je iskustvo gledanja filmova na velikom platnu, od malih nogu, još uvek aktuelno i podsticajno govori i podatak da je tradicionalnu dečju filmsku smotru posetilo više od 14.000 gledalaca.

Na redovnom repertoru, od 14. novembra, u bioskopima će se naći jedan od najgledanijih filmova festivala „Bambi, priča o životu u šumi", dok će se animacija "Dušica Eli", za čije uloge je tokom KIDS FEST-a održana veoma posećena audicija, od četvrtka, 31. oktobra takođe naći na repertoaru.

Za vikend finala festivala posetioci su imali prilike da se upoznaju sa brojnim radionicama organizovanim u mts Dvorani, a veliko interesovanje podstakla je radionica stripa koju je posetilo nekoliko desetina zainteresovane dece, sa idejom da nauče kreiranje crteža. U okviru programa KIDS FEST-a veoma je bila posećema i edukativna radionica sito štampe sa Matrijaršijom, pomoću čije tehnike su deca učila kako da oslikaju majice i torbe.

Podsetimo, pod sloganom "Kadar mog odrastanja" odžano je dvadeseto izdanje KIDS FEST-a tokom čijeg trajanja je prikazano 12 premijernih ostvarenja, svetskih kinematografija, posebno izdvajajući sinhronizovanu animaciju "Tajanstvena šuma", francusko-belgijske koprodukcije kao veoma gledanu. Film "Planeta 7693" u kojem glavnu ulogu tumači Andrija Kuzmanović svečano je otvorila festival nastavljajući sada svoj bioskopski život.

Veliko interesovanje i dalje održavaju reprizna ostvarenja poput Diznijevih naslova "Želja", "U mojoj glavi 2", kao i za crtani nezavisne produkcije "Klinci kaubojci" za koje se tražila karta više.

Tokom vikenda 26. i 27. oktobra u odabranim bioskopima održaće se KIDS FEST NA BIS, kada će se na repertoaru naći sinhronizovane animacije "Čamac u bašti", "Tajanstvena šuma", kao i igrani film "Tabo i slučaj nosorog".

(Telegraf.rs)

Teme