Zbog velikog interesovanja dodatna projekcija Almodovarovog filma "Susedna soba" na 30. FAF-u

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo/ FAF

Film "Susedna soba" Pedra Almodovara, koji otvara jubilarni 30. Festival autorskog filma (FAF), izazvao je veliko interesovanje publike, a ulaznice za premijeru 22. novembra u mts Dvorani su rasprodate u rekordnom roku.

Zbog ogromnog interesovanja, organizatori festivala najavili su novu projekciju filma, istog dana, u petak, 22. novembra u 22 časa u Velikoj sali mts Dvorane.

Festival autorskog filma, koji će se održati od 22. do 29. novembra, i ove godine donosi najnovija ostvarenja autorskog filma, kao i veliki broj nagrađivanih filmova sa prestižnih festivala.

Ostvarenje "Susedna soba" zasnovano je na romanu What Are You Going Through Sigrid Nunez. Ovo filmsko remek delo Oskarom nagrađenog reditelja Pedra Almodovara istražuje obnovljeno prijateljstvo između Ingrid (oskarovka Džulijen Mur) i Marte (oskarovka Tilda Svinton), nekadašnjih bliskih prijateljica čiji su putevi vremenom krenuli u različitim pravcima. Ingrid, autor knjiga autofikcije, i Marta, ratna reporterka, ponovo se susreću u ekstremnoj, ali čudno slatkoj situaciji — Marta se suočava s smrtonosnom bolešću.

Foto: Promo/ FAF

Film istražuje duboku, emotivnu dimenziju prijateljstva, pokazujući kako Ingrid uči da bude uz Martu u njenim najtežim trenucima, prepoznajući i prihvatajući smrt. Tilda Svinton i Džulijen Mur nose celu težinu filma, osvajajući publiku svojom izvanrednom glumom. "Susedna soba" istražuje ne samo snagu prisutnosti i saosećanja, već i umetnost slušanja, ostavljajući gledaoce da razmišljaju o pitanjima o životu, smrti i neizbrisivim vezama koje oblikujemo tokom života.

Festival autorskog filma podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije, Potprogram MEDIA programa Kreativne Europe i Erste Banka Srbija.

Ulaznice za dodatnu projekciju filma mogu se kupiti na blagajni mts Dvorane, kao i preko sajta mtsdvorana.rs.

Više o festivalu i ovogodišnjem programu uskoro na sajtu i društvenim mrežama festivala.

(Telegraf.rs/PR)