Film Aleka Boldvina, gde je na setu ubijena snimateljka, će uskoro imati premijeru

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Profimedia/ddp USA

Film "Rust", sa Alekom Boldvinom u glavnoj ulozi, imaću svoju premijeru na poljskom filmskom festivalu, i to sledećeg meseca, piše CNN.

Podsetimo, tokom snimanja ovog ostvarenja, tragično je nastradala snimateljka Halina Hačins.

Svetska premijera biće na festivalu EnergaCAMERIMAGE 23, novembra.

"Filmaši će raspravljati o događajima oko filma nudeći uvid u nastavak produkcije nakon Halinine smrti. Održavanje njene umetničke vizije, koliko god to bilo izazovno za celu ekipu, bilo je važno filmskom timu u nadi da će ispuniti dužnost da se završi njen rad", stoji u najavi projekcije.

Podsetimo, Alek Boldvin je upucao snimateljku Halinu Hačins 2021. godine, dok je na setu je ranjen i reditelj Džoel Souza. Glumcu je pretila kazna od 18 meseci zatvora zbog ubistva iz nehata. Boldvin je izjasnio da nije kriv i naveo da nije znao da je pravi metak u pištolju.

Oslobođen je krivice. S druge strane, krivom je proglašena rekviziterka Hana Gutierez Rid.

Film "Rust" govori o 13-godišnjem dečaku koji je prepušten sebi i svom mlađem bratu nakon smrti njihovih roditelja u Vajomingu 1880-ih. Beži zajedno sa svojim davno otuđenim dedom nakon što je osuđen na vešanje zbog slučajnog ubistva lokalnog vlasnika ranča. Alek Boldvin neće biti na projekciji, piše Index.hr.

(Telegraf.rs/Index.hr)