Jedini pravi 48. Festival filmskog scenarija - Gorki list: Održana premijera filma "Ciklus"

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Publika je imala priliku da pogleda i filmove "Pored tebe" i "Ruski konzul"

Foto: Telegraf.rs

Sinoć je publika imala priliku da pogleda više filmova na manifestiaciji Jedini pravi 48. Festival filmskog scenarija - Gorki list u Vrnjačkoj Banji I to "Pored tebe" reditelja Stevana Filipovića, premijerno "Ciklus" Marka Jovičića i "Ruski konzul" Miroslava Lekića.

U hotelu "Fontana" u Vrnjačkoj Banji održane su konferencije za medije.

Prvo se predstavila ekipa ostvarenja "Pored tebe". Zatim ekipa filma "Ciklus", u kojem je glumilo više od 80 glumaca, među kojima su Nebojša Dugalić, Petar Božović, Miodrag Miki Krstović, Snežana Savić i ostali.

"Što se tiče scenarija, na ideju sam došla na Zlatiboru. David Kolaković mije ispričao tu priču i meni se dopala. Brzo smo ušli u snimanje, verovali smo u projekat", rekla je producentkija, glumica i scenaristkinja Jelena Stojković

Reditelj Marko Jovičić naveo je da je bio pravi izazov napraviti ovaj film zbog nepristupačnosti terena. Na kraju, kako kaže, uspeli su, a posebnu pohvalu imao je za glumce, na čelu sa glavnim glumcem Ivanom Perkovićem.

"Fizički sam se pripremao tri meseca. Teški su bili uslovi snimanja. Kada pogledam film, mogu da kažem da je sav taj trud i rad vredeo", rekao je Perković.

Kako je najavljeno, film će ići u bioskopsku distribuciju.

(Telegraf.rs)