Aleksandar Ćirić dobitnik nagrade na festivalu u Vrmdži

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Gran pri ove godine dobio je Nebojša Ilić Ilke za film "Dnevnik drevnog snevača

Foto-ilustracija: Pixabay

Aleksandar Ćirić dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za doprinos kulturnom dobru na upravo završenom Internacionalnom festivalu ekološkog i turističkog filma u Vrmdži kod Sokobanje.

Ovaj festival je, po rečima organizatora, Slaviše Krstića i predsednika žirija, istaknutog filmskog radnika Dejana Dabića, iz godine u godinu sve kvalitetniji kada je reč o prijavljenim filmovima, kojih je ove godine bilo preko 60 iz zemlje i okruženja, od ukupno 42 aurora.

Gran pri ove godine dobio je Nebojša Ilić Ilke za film "Dnevnik drevnog snevača.

Nagradjeni su i najbolji filmovi u kategorijama turističkog, ekološkog filma, a priznanje za doprinos kulturnom dobru pripalo je Aleksandru Ćiriću, dopisniku Tanjuga iz Pirotskog okruga, za film "Božji dar".

Reč je o filmu o mladom i izuzetnom freskoslikari iz Pirota, Bojanu Vasiću, koga sam snimio dok je oslikavao Zimsku crkvu u okviru kompleksa srednjovekovne svetinje Manastira Svetog Đorđa kod sela Temska, kazao je Ćirić za Tanjug.

Ćirić potpisuje scenario, režiju, kameru i montažu.

Festival se inače održava u jedinstvenom ambijentu prirodnog amfiteatra - Latin grada, koji ima ostatke utvrdjenja iz 3. veka.

(Telegraf.rs/Tanjug)