Ljubomir Bandović i Nives Ivanković dobitnici nagrade "Zlatni platan"

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom trajanja 12. Festivala mediteranskog i evropskog filma u Trebinju, biće prikazano oko 30 kratkometražnih, dugometražnih i dokumentarnih filmova iz 15 zemalja,

Foto: Tanjug/Trebinje Film Festival/Danijela Stevanović

Ovogodišnji dobitnici nagrade "Zlatni platan" na Festivalu evropskog i mediteranskog filma Trebinje su glumica Nives Ivanković i glumac Ljubomir Bandović, saopštili su organizatori.

Nagrade festivala čiji je ovogodišnji slogan "Osunčani filmom", biće uručene glumcima večeras prilikom svečanog otvaranja popularnog "Trebinje film festa", na platou ispred Muzeja Hercegovine, koji će za ovu priliku odisati duhom Jelene Anžujske.

Foto: Tanjug/Trebinje Film Festival/Danijela Stevanović

Specijalni gost večeri, u muzičkom delu programa biće Tanja Jovićević i Jet Clock bend.

U pratećem delu festivala biće predstavljena različita književna izdanja: triler romani, autora kao što je Marko Popović, poezija Nemanje Dragaša, kao i "Partizanski vestern Žike Mitrovića“ kroz razgovor sa autorom Nedjeljkom Kovačićem.

Festival će i ove godine imati promocije van Trebinja i to u Ljubinju u utorak i sredu (30. i 31.jula) gde će biti prikazana dva filma "Čuvari formule" i "Ruski konzul".

Foto: Tanjug/Trebinje Film Festival/Danijela Stevanović

Tokom trajanja 12. Festivala mediteranskog i evropskog filma u Trebinju, biće prikazano oko 30 kratkometražnih, dugometražnih i dokumentarnih filmova iz 15 zemalja, a filmovi će biti prikazivani u Letnjoj bašti Doma mladih, dvorištu Muzeja Hercegovine, u Kulturnom centru Trebinje i na terasi Hotela "Leotar".

Organizator festivala je Tangram centar iz Beograda uz podršku Audio-vizuelnog centra Republike Srpske, Ministarstva kulture Republike Srbije, Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije i Grada Trebinja.

(Telegraf.rs/Tanjug)