Posle preokreta smo dobili šampiona superfinala "Slagalice": Nagrađen sa milion dinara, ali to nije bilo sve

V. Đ.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Takmičari su pokazali sjajno znanje

Printskrin: RTS

Posle velikog preokreta Miloš Rakita je slavio u superfinalu "Slagalice". Iako je izgubio prvu partiju, on je ipak bio bolji od svog rivala Alekse Kondića, i to finalnim rezultatom 291:239.

Miloš je kao pobednik osvojio novčanu nagradu od milion dinara, kao i knjige Borislava Pekića "Zlatno runo", kao i trofej "Slagalice". To nije sve, budući da je Rakita dobio šansu da učestvuje u jubilarnoj izdanju kviza, gde će se takmičiti najbolji učesnici ikada.

"Čestitam svom protivniku na sjajnom izdanju, na fer i korektnoj borbi. Naći se među najboljima je velika čast u ovom kvizu koji ima najveću tradiciju kod nas. Biti najbolji u ciklusu pobedničkom je nešto o čemu nisam ni razmišljao da može da se desi uopšte. Preplavljen sam emocijama. Desio se veliki preokret i dalje nisam svestan šta se desilo u poslednoj emisiji. I iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su me pratili i podržavali na ovom putu. Pre svega porodicu, sestri, majci i ocu. Posvetio bih ovu pobedu svojoj preminuloj baki koja nas je ove godine napustila, volela je da gleda "Slagalicu" i siguran sam da bi bila ponosna da me vidi", rekao je između ostalog Miloš Rakita.

Sjajan je bio i drugoplasirani Aleksa Kondić.

"Mnogo je utisaka. Želim da čestitam Milošu na zasluženoj pobedi. Osvojio sam ciklus, došao sam do superfinala. Tu sam došao do finala. To je prevazišlo sva moja očekivanja. Prezadovoljan sam. Vredelo je raditi se i boriti se. Želeo bih da iskoristim priliku da pozdravim svoju porodicu, kolege sa posla, prijatelje, sugrađane, sve koji su me podržavali. Ovo je za mene ogroman uspeh", rekao je Aleksa, koji je nagrađen sa 500.000 dinara i knjigama Branislava Nušića.

Treba napomenuti da su trećeplasirani Nikola Vasić i Stevan Todorović osvojili po 250.000 dinara.

U subotu, 2. decembra, kreće jubilarni ciklus "Slagalice", gde će učestvovati najbolji takmičari kviza.

Pogledajte i finalnu emisiju superfinala "Slagalice":

(Telegraf.rs)