"Heroj radničke klase": Sjajni Đorđe iz "Potere" objasnio šta je za njega herojstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđe Jović je bio gost Beogradske hronike, a u razgovoru sa Anom Manojlović govorio o iskustvu u kvizu koji se emituje na RTS-u

Printskrin: RTS

Đorđe Jović, knjižar iz Zrenjanina, oduševio je u epizode "Potere" koja je emitovana prošle nedelje, kada je sam uspeo da pobedi tragača i osvoji cifru od 620.000 dinara. Podsetimo, na pitanje voditelja Jovana Memedovića da li će postati heroj Zrenjanina, pobednik kviza je odgovorio: "Heroj radničke klase".

Upravo Đorđe Jović je bio gost Beogradske hronike, a u razgovoru sa Anom Manojlović govorio o iskustvu u "Poteri". Dotakao se i onoga kada je rekao ono čuveno - "heroj radničke klase".

"Prvo da se vratim zaista u trenutak kada je to rečeno, a to je samo finale jedne uzbudljive epizode. To je trenutak koji je poneo sve nas koji smo tamo bili prisutni, jer sam imao osjećaj da je svima stalo da napravimo što bolju emisiju. Tako da kada se to završilo, Jovan, gospodin Memedović, voditelj, u nameri da mi oda jednu posebnu pažnju, rekao je ‘pa, vi ste heroj Zrenjanina’. I sad, ta reč heroj je za mene bila neočekivana, kako reči imaju i svoje značenje i ozbiljnosti, svoje posledice, učinilo mi se da je prejaka. I zato sam se nasmejao i rekao "heroj radničke klase"", rekao je Đorđe Jović, prenosi RTS.

On navodi da to što je pobedio u nekom televizijskom kvizu nije neki herojski čin i dodaje da svi radni ljudi, nezavisno da li rade u teškoj industriji, trgovini, da li su nastavnici, da su to sve radnici koji rade vredno i savesno, ali koji u većoj ili manjoj meri ne uživaju plodove svoga rada.

"Iako je tako, oni ne odustaju, nastavljaju dalje, bore se za svoje porodice, za sopstveno dostojanstvo. E, to je herojstvo. To je herojstvo i zato bih rekao ne heroj radničke klase, već heroji radničke klase", rekao je Jović.

(Telegraf.rs/izvor: RTS)