Sećanje na Laneta Gutovića: Uloga Srećka Šojića bio je njegov doktorat

Vreme čitanja: oko 1 min.

"To je uloga koju ja ne vidim nijednog glumca na našem nebu glumačkom da je sposoban da to odigra tako, a da se ne oklizne ili da mu se neko na pristojnu daljinu približi", rekao je glumac Aleksandar Dunić

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Prošlo je dve godine otkako je preminuo legendarni glumac Milan Lane Gutović. Odigrao je brojne nezaboravne uloge, a o njemu su kolege i prijatelji imali samo reči hvale.

Aleksandar Dunić, koji je sa Lanetom sarađivao u seriji "Bela lađa", kaže da je Gutović bio impresivan.

"Ja to mnogo godina unazad mislim, to (uloga Srećka Šojića) je bio njegov doktorat. Glumci mogu da prilože doktorate, neka teorija, eksplikacija, ali je mnogo teže praktično da sa jednom ulogom uđete u legendu, da budete neponovljivi. Nemoguće je zamisliti da neko drugi igra tu ulogu kao što je u njegovom slušaju Srećko Šojić. To je uloga koju ja ne vidim nijednog glumca na našem nebu glumačkom da je sposoban da to odigra tako, a da se ne oklizne ili da mu se neko na pristojnu daljinu približi. Ja sam stalno imao osećaj kao da oblači sopstveni kaput kada dođe na snimanje. Ta uloga je prijanjala uz njega, bila je njegova...", rekao je Aleksandar Dunić u emisiji Oko magazin.

Scenarista Siniša Pavić je takođe za Laneta imao reči hvale.

"On je postao deo milionskog gledališta. Deo svakog gledaoca, deo njihovog života. Oni su ga prosto prisvojili, zavoleli. On je ostao trajna uspomena. Dakle, glumac koji ostavio neizbrisiv trag", rekao je Siniša Pavić.

Pogledajte emisiju Oko o Lanetu Gutoviću:

(Telegraf.rs)