Savet koji je Mark Hamil dao Švarcenegeru na početku glumačke karijere: Srećom, Arnold ga nije poslušao

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ispostavilo se da kršim pravila", napisao je Švarceneger.

Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello, Profimedia/AKM-GSI

Kada je njegova karijera u bodibildingu počela da se gasi, Arnold Švarceneger se okrenuo glumi. Dobijanje naslovne uloge u ostvarenju "Herkules iz sedamdesetih u Njujorku (gde je bio najavljen kao Arnold Strong) nije mnogo unapredilo njegove ambicije, jer je film bio loše prihvaćen, a njegov jak austrijski naglasak je sinhronizovao američki glumac.

Kasnije, nakon što su "Ratovi zvezda" iz 1977. postali hit, Švarceneger je pitao Marka Hamila, koji je igrao Luka Skajvokera u franšizi Džordža Lukasa, za savet. Hamil je rekao Arnoldu da se reši austrijskog akcenta i promeni prezime kako bi sebi dao najbolju šansu za uspeh.

Srećom, Švarceneger je očigledno ignorisao savet. Kasnije je rekao da je na kraju osetio da je akcenat bio koristan, jer ga je učinio prepoznatljivijom robom u Holivudu, piše Mental Floss.

Priču je potvrdio Mark Hamil na Tviteru.

"Arnold Švarceneger me je pitao za savet kada je tek počinjao. Rekao sam mu da izgubi naglasak za širi spektar uloga i da promeni prezime jer niko ne može da ga izgovori. Uradio je suprotno i postao jedna od najvećih zvezda IKAD. Istinita priča", napisao je Hamil.

Švarceneger mu je potom odgovorio.

"Tvoj savet je bio apsolutno ispravan u svim normalnim okolnostima, a takva su bila pravila tada. Ispostavilo se da kršim pravila", napisao je Švarceneger, prenosi Buzz feed.

U Arnoldovu čast, prisetimo se njegovih čuvenih filmskih replika:

(Telegraf.rs)