Švarceneger kaže da napredak veštačke inteligencije znači da "Terminator" više nije fantazija

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sada, tokom decenija, to je postalo realnost. Dakle, nije više fantazija ili neka vrsta futurizma. Danas je ovde", rekao je glumac

Foto: Profimedia/Kerry Brown / AFP

Arnold Švarceneger je rekao da je vrsta tehnologije koja je viđena u "Terminatoru" pre četiri decenije sada "stvarnost".

Glumac je na događaju u Los Anđelesu govorio o društvenim strahovima u vezi sa veštačkom inteligencijom pre nego što je razmotrio kako se ona odnosi na kultni film iz 1984.

"Govorimo o tome da mašine postaju samosvesne i preuzimaju vlast", ​​rekao je Švarceneger, dodajući da su ljudi samo "zagrebali površinu veštačke inteligencije" u vreme snimanja filma.

"Sada, tokom decenija, to je postalo realnost. Dakle, nije više fantazija ili neka vrsta futurizma. Danas je ovde. I tako je ovo izvanredno pisanje Džima Kamerona."

Švarcenegerovi komentari stižu mesecima nakon što je Kameron, koji je režirao i ko-scenarist originalnog filma "Terminator", podelio nade da će fokus na veštačkoj inteligenciji uključiti u budući ulazak u franšizu.

"Kada bih snimio još jedan film o "Terminatoru"... mnogo bih više govorio o AI (veštačka inteligencija, prim.aut) strani nego da su loši roboti poludeli“, rekao je reditelj u podkastu u decembru.

Na događaju u Los Anđelesu, Švarceneger je pohvalio Kamerona kao "izvanrednog pisca" pre nego što je prokomentarisao svoj doprinos "Terminatoru".

"Mogu samo da uzmem zasluge za lik koji sam igrao i način na koji sam ga igrao", rekao je glumac, nazvavši Kamerona "rediteljem broj jedan na svetu".

Švarceneger je ranije rekao za The Hollywood Reporter u maju da, iako se franšiza "Terminator" može nastaviti, on je završio s tim.

"Jasno i glasno sam dobio poruku da svet želi da nastavi sa drugom temom kada je Terminator u pitanju. Neko mora da smisli sjajnu ideju. Terminator je u velikoj meri zaslužan za moj uspeh, tako da bih ga uvek gledao veoma rado", rekao je Švarceneger, prenosi Huffington Post.

(Telegraf.rs)