Snima se nastavak "Gladijatora": Već su poznati neki detalji

Iako su detalji priče ostali pažljivo čuvani, ovaj medij izveštava da bi nastavak mogao da se "vrti" oko sina rimske carice Lusijusa Verusa.

Foto: Dreamworks LLC & Universal Pictures

Dugo očekivani nastavak "Gladijatora"će navodno početi da se snima u maju, a lokacije za snimanje filma već su odabrane, i to u gradu Ouarzazate u Maroku. The Sun prenosi da su lokacije u marokanskom gradu odabrane za snimanje, a izvor procenjuje da bi nastavak mogao da bude "spreman" već 2024. godine.

Iako su detalji priče ostali pažljivo čuvani, ovaj medij izveštava da bi nastavak mogao da se "vrti" oko sina rimske carice Lusijusa Verusa.

Rasel Krou, koji je u originalu glumio gladijatora koji je ubijen na kraju filma, još uvek se nije potpisao da bude deo filma, međutim fanovi se naravno nadaju da će se vratiti, bar u nekoj flešbek sceni. Potraga za glumcima koji će igrati glavne uloge takođe je već počela, dodaje The Sun.

Kako navodi izvor, ideja da se pravi nastavak krenula je 2018. godine. Iako je delovalo da od toga neće biti ništa, produkcijski tim je ipak odlučio da se upusti u ovu avanturu.

'Trebalo bi u maju da snimaju, što znači da postoji šansa da film bude spreman negde 2024.

Puck News je izvestio da su šefovi filmova sada traže glumce za glavne uloge. Kako stvari stoje, u ceo projekat će biti uključen i Ridli Skot, koji je režirao original.

Prošlog meseca, izveštaji su nagoveštavali da će novi film pratiti priču o Lucijusu - nećaku Komodusa, kojeg je glumio Hoakin Finiks.

Koni Nilsen, koja je igrala Lusijusovu majku Lusilu, kako se navodi, vraća se zajedno sa Đimonom Hounsouom koji je glumio Džubu - čoveka koga su trgovci robljem kidnapovali.

Govoreći 2021. godine, Ridli Skot je istakao da će nastavak "Gladijatora" biti sledeći na njegovoj listi čim završi rad na filmu o Napoleonu, kojeg glumi Hoakin Finiks, i koji bi trebalo da bude emitvan na Apple TV Plus platoformi kasnije ove godine, piše Daily Mail.

Video: Kika Milošević sanjala Holivud: Svojim radovima se istakla u top 10 najboljih iluzionista na svetu

(Telegraf.rs)