E.T. ide na aukciju: Model čuvenog vanzemaljca možete imati - za ogroman novac

Mehanički model ovog vanzemaljac ima 85 mehaničkih zglobova i na njemu se gotovo sve pokreće, od očiju do vrata

Film "E.T. the Extra-Terrestrial" iz 1982, godine, koji govori o pokušaju vanzemaljca da se vrati kući, ušao je u legendu, a sada deo ovog ostvarenja ide na aukciju. I to kakav. Na aukciju Icons and Idols: Hollywood, koju organiziraju Julien’s Auctions i Turner Classic Movies (TCM), će biti ponuđen mehanički model tog vanzemaljca, a ako imate oko tri miliona, na koji se procenjuje ovaj predmet, možete ga imati.

Mehanički model ovog vanzemaljac ima 85 mehaničkih zglobova i na njemu se gotovo sve pokreće, od očiju do vrata. Naravno, i onaj prst kojim je svog novog prijatelja Eliota obavestio da želi da "telefonira kući", piše Hina, a prenosi Index.hr.

Ovim modelom, koji se smatra se inženjerskim remek-delom, je inače upravljalo 12 profesionalnih animatora. Stvorio ga je italijanski dizajner specijalnih efekata Karlo Rambaldi.

"Tim lutkara pomogao je da se vanzemaljac oživi i komunicira sa svojim malim prijateljima Eliotom (Henri Tomas) i njegovom mlađom sestrom Gerti (Dru Barimor)", rekao je Martin Nolan, upravnik Julien's Auctionsa.

Pogledajte trejler:

Video: San svakog muškarca je da ima pištolj Džejms Bonda, sada je to moguće

(Telegraf.rs)