Snima se igrani mjuzikl "Herkules", a glavna inspiracija je - TikTok

Fanovi nisu srećni...

Printskrin: YT/Disney

Već dve godine u planu je snimanje igranog filma o grčkom junaku Herkulesu, a ovih dana stižu detalji koji su fanove prilično zbunili. Filmski stvaraoci Džo i Entoni Ruso otkrili su  planove da snime mjuzikl o Herkulesu koji će biti „eksperimentalniji“ i - inspirisan TikTokom.

Sa klasičnim Diznijevim pesmama poput „Go The Distance“ i „I Won't Say I'm In Love“, animirani "Herkul" iz 1997. režirali su reditelji "Male sirene" Džon Masker i Ron Кlements. Filmski stvaraoci su uzeli mitologiju koja okružuje grčkog poluboga i prenamenili je u dirljivu muzičku priču o zamkama slavnih ličnosti, poslovima sa đavolom i pronalaženju svog mesta pod suncem.

Kako piše Variety, igranu verziju "Herkulesa" režiraće Gaj Riči, koji je postavio uspešan rimejk "Aladina" iz 2019.

- Gaj je savršen za to jer ima sklonost eksperimentisanju - rekao je Džo Ruso, koji je potom istakao eksperimentalni etos koji stoji iza predstojećeg igranog rimejka.

- "Herkules" će biti malo eksperimentalniji u tonu, malo eksperimentalniji u izvođenju - dodao je on.

Ruso je istakao TikTok kao izvor inspiracije.

- Postoje pitanja o tome kako ga prevodite u mjuzikl. Današnju publiku je obučio TikTok, zar ne? Кakva su njihova očekivanja od toga kako taj mjuzikl treba da izgleda? To može biti jako zabavno i pomoći nam da malo pomerimo granice u načinu na koji se izvodi moderan mjuzikl.

Dok se braća Ruso zalažu za eksperimentisanje, obožavaoci voljenog animiranog "Herkulesa" iz 1997. izrazili su zabrinutost zbog novog pravca na mreži, šaleći se na račun TikTok-iifikacije poznatog animiranog filma.

- Кonačno, Dizni zna šta želimo - tvitovao je @visimillero.

- Gledanje Herkulesa u intervalima od 30 sekundi sa minecraft parkourom.

Drugi korisnik, @Nortuet, napisao je na Tviteru:

- Had će naterati Herkula da izgubi moć tako što će ga ubediti da pojede tebletu Tajda.

(Telegraf.rs)