Bil Skarsgard i Lili Rouz Dep igraju u novoj verziji klasika "Nosferatu"

Skarsgård bi trebalo da glumi glavnog vampira

Foto: Profimedia/JPA / AFF-USA.COM / PA Images, Tanjug/AP

Nakon nekoliko najava i povlačenja, čini se da će sledeći film Roberta Igersa zaista biti rimejk klasičnog horora “Nosferatu” iz davne 1922. godine. Glavne uloge u ovoj reimaginaciji trebalo bi da dobiju Bil Skarsgård i Lili-Rouz Dep.

Kako javlja Deadline, Skarsgård bi trebalo da glumi glavnog vampira, dok je Dep u pregovorima za glavnu žensku ulogu.

Igers, poznat po filmovima “The Witch“, “The Lighthouse” i “The Northman“, pisaće i režirati nadolazeći projekt. Džef Robinov, Džon Grejam, Igers, Kris Kolumbus i Elenor Kolumbus biće producenti.

- U novoj reimaginiraciji, “Nosferatu” je gotička priča o opsednutosti između uklete mlade žene u Nemačkoj iz 19. veka i drevnog transilvanskog vampira koji je uhodi, donoseći sa sobom neizreciv užas - navodi se u opisu filma.

Kao što je objavljeno u martu ove godine, Hari Stajls je odustao od rimejka zbog problema s rasporedom. Verovalo se, međutim, da on nije ni trebalo da glumi naslovnog lika. Anja Tejlor-Džoj, koja je sarađivala s Igersom na “The Northman” i “The Witch” prethodno je bila povezana s rimejkom “Nosferatua”, no morala je da odustane zbog svog pretrpanog rasporeda, koji uključuje prednastavak filma “Mad Max: Fury Road” i animirani film o Super Mariju.

Skarsgård je najpoznatiji po ulozi Penivajza u horor filmovima “It” i “It Chapter Two”, temeljenima na romanu Stivena Kinga. Trebao bi da se pojavi i u rimejku filma “The Crow” s FKA Twigs. Dep bi trebalo da se uz The Weeknda pojavi u nadolazećoj HBO-ovoj seriji “The Idol” koju su kreirali sam pevač, Reza Fahim, te kreator “Euforije” Sem Levinson. Serija stiže kasnije ove godine.

(Telegraf.rs)