Predrag Smiljković, koji je igrao Tiku Špica, otkrio koju veliku tajnu glume mu je otkrio Žika Milenković

- To je meni bio nauk - rekao je Predrag Smiljković

Glumac Predrag Smiljković, kojeg znamo po ulozi Tike Špica iz serije "Porodično blago", imao je reči hvale za svog pokojnog kolegu Živojina Žiku Milenkovića (1928-2008).

Gostujući u emisiji "Balkan info", Smiljković je rekao koju veliku tajnu glume mu je Milenković otkrio.

- Veliki čovek... Mislim da je najveća nagrada to što ga znamo, što ga pominjemo. Žika je bio profesor književnosti, radio je u Niškom pozorištu - rekao Smiljković i nastavio:

- On je bio sjajan lik i rekao je jednu istinu. To je meni bio nauk. Profesionalno. (Rekao mi je): "Sinko, dobro radiš, teraj dalje, uvek pravdaj lik. Ja sam igrao negativca (negde u nekom filmu partizanskom filmu, nekog Nemca), ja sam njega toliko pravdao, da mi je reditelj došao i rekao: "Žiko, molim te. On je ipak negativac. Praviš od njega pozitivca..." E, i to je meni bio veliki nauk u poslu, Eto, to - rekao je Smiljković.

Žika Milenković je glumio u preko 30 filmova, preko 300 televizijskih emisija (drame i serije) i oko 150 pozorišnih predstava. Sećamo ga se po ulogama Tiosava Marjanovića Garca u seriji "Srećni ljudi", Trajka Gavrilovića u ostvarenju "Porodično blago" i drugim.

Pogledajte šta je Predrag Smiljković rekao o Žiki Milenkoviću:

(Telegraf.rs)