Telegraf na snimanju filma "Ala je lep ovaj svet": Andrija Kuzmanović i Anđelka Prpić su nespojiv ljubavni par

Pogledajte kadrove sa snimanja filma koje je naša ekipa uspela da zabeleži

Foto-montaža: Nikola Tomić

Režiser Filip Čolović trenutno snima film "Ala je lep ovaj svet" na osnovu scenarija koji je napisao sa Andrejem Šepetkovskim, a u kome glavne uloge igraju Andrija Kuzmanović iAnđelka Prpić, uz Nikolu Pejakovića, pomenutog Šepetkovskog i druge, koji bi trebalo da se pojavi u bioskopima na jesen. Uporedno sa ovim filmom i istom ekipom već je snimljena serija "Šetnja s lavom", ali kako tvorac objašnjava, ovaj put će kombinacija filma i serije biti potpuno drugačija.

- Radeći na seriji javila se ideja da uradimo nešto predivno, ali na drugačiji način. Film i serija, koja će se sastojati od 10 epizoda, dramaturški se razlikuju i ne bude isti sentiment. Trebalo bi da sve bude završeno za oko dve nedelje - rekao je Čolović.

Filip Čolović / Foto: Nikola Tomić

Scenario filma i serije potpisuje zajedno sa glumcem Andrejem Šepetovskim.

- Okosnica ove serije je jedan pozorišni komad Andreja Šepetovskog koji sam imao priliku da gledam. Međutim, ni jedan od nas nije tada mogao da pretpostavi da ćemo od toga razviti film i seriju. Taj komad se bavio ljubavlju dvoje ljudi, ali na jedan sasvim drugačiji način. Bavio se ujedno i pitanjem duhovnosti, naših vrednosti. Kada je došla ideja da se od toga napravi film, priču smo izokrenuli. Meni je drago što će film imati svoje osobenosti i što će se u mnogome razlikovati od serije, tako da će gledaocima biti interesantno i jedno i drugo.

Iako je pojava da paralelno snimate i film, i seriju danas česta, ona uopšte nije laka, naročito ako želite da oba ispadnu dobro, istakao je reditelj.

- Ipak, uživam u tom kreativnom delu i, bez želje da zvuči kao neka floskula, ekipa sa kojom radim je divna.

- Osnovno pitanje naše serije jeste pitanje duhovnosti. Želeli smo da tu poruku plasiramo na jedan neobičan način. Naš je film malo nadrealniji, komičniji, čemu je svakako doprineo Nikola Pejaković. On se u seriji pojavljuje samo u jednoj sceni, a stožer je filma, što je jedna zanimljivost. I njegova uloga, i mnogo toga drugog biće drugačiji u filmu, tj. u seriji.

Anđeo će da spoji nespojive / Foto: Nikola Tomić

Kako je otkrio, Nikola Pejaković tumači jednog propalog anđela koji ima zadatak da spaja ljude, ali u ovom našem vremenu to mu ne polazi za rukom.

- Najviše zbog toga što on spaja nespojive, verujući da u svima klija i buja ljubav i da će on to pronaći. Ali, njegovi slučajni uzorci prosto ne uspevaju. U jednom trenu on odluči da spoji dvoje naših glavnih junaka (Prpić i Kuzmanović), koji nemaju zajedničke interese ili osobine, a to onda dovodi do niza komičnih situacija.

Snimanje serije "Šetnja s lavom" završava se za 10 dana, dok su za film "Ala je lep ovaj svet" urađene neke nove scene kojih neće biti u seriji. Kako je Čolović rekao novinarima, dosada je sa ostvarenjima koje on potpisuje dosda bio slučaj da publika traži drugu sezonu i nada se da će tako biti i sa "Šetnjom s lavom". Ostaje da se vidi.

U međuvremenu, pogledajte kadrove sa snimanja filma koje je naša ekipa juče uspela da zabeleži:

(Telegraf.rs)