"Tempirana je bomba, on je stalno negde na rubu": Goran Bogdan o svom liku u seriji "Močvara"

- On pomaže drugima zato što valjda sebi ne može pomoći. On stalno tinja, a Vojvodina ga malo uzemlji i smiri, zaljubi se... - rekao je glumac

Foto: FIREFLY PRODUCTION

Za vikend na RTS-u, 12. i 13. marta, na RTS-u kreće sa emitovanjem druga sezona serije "Močvara". Glavnu ulogu u ostvarenju, koje je nastalo po scenariju Milene Marković i u režiji Olega Novković, igra Goran Bogdan, a poznati glumac je gostujući u emisiji "Beogradska hronika" govorio šta nas sve očekuje.

- Jako je drugačija. Prva je bila mračna i teška. To je lepota Mileninog pisanja i Olegovog rada, sa kojima mi je čast da radim, stvarno sam srećan. A druga sezona, ko je gledao prvu, će biti apsolutno drugačija. To je kao neka nova serija - rekao je Goran Bogdan gostujući na RTS-u i nastavio:

- Novi su likovi, imamo puno kolega iz Mađarske koji su u drugoj sezoni, pa se i priča mađarski, a drugo podneblje i drugi jezik, automatski te izmešta u neki novi svet - rekao je glumac.

Goran Bogdan je naglasio da se njegov lik, inspektor Nikola Krsmanović, bori:

- Autodestruktivac je, tempirana bomba, on je stalno negde na rubu. On pomaže drugima zato što valjda sebi ne može pomoći. On stalno tinja, a Vojvodina ga malo uzemlji i smiri, zaljubi se... - rekao je glumac.

Kao što je poznato, druga sezona "Močvare" ima deset epizoda, a Goran Bogdan poručuje da je serija kvalitetna.

Glumac je bio voljan da prokomentariše i reigonalnu saradnju, kada su u pitanju TV projekti:

- Događa se nešto dobro za našu struku, u poslednje vreme se snima puno, kvantitet nužno rađa kvalitet, tako da se svi nalazimo u nekoj Renesansi što se tiče snimanja, produkcija, serija... - rekao je Goran Bogdan.

Na pitanje kako bira uloge, navodi da on to radi "po nekom senzibilitetu koji nije stalan, koji se menja i plivajući je".

- Zavisi od perioda života, u kom se stanju ja nalazim, nekad mi paše više to, nekad to - to jednostavno osetiš - pod jezikom - rekao je glumac.

(Telegraf.rs)