Treninzi od 8 ujutru, ali i povratak ljubavi iz detinjstva: Denis Murić o filmu "Zlatni dečko"

Glumac je govorio kako o svojoj ulozi, tako i fudbalu

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Denis Murić, koji je govorio o svojoj ulozi u novom filmu "Zlatni dečko" reditelja Ognjena Jankovića.

On je otkrio da je ulogu mladog i talentovanog fudbalera problematičnog ponašanja dobio na preporuku koscenarista Alekse i Vuka Ršumovića.

Glumac je rekao da mu je pripremajući se za ulogu bilo najteže ispoštovati "tempo i ritam života" pošto je imao svakodnevne treninge od osam ujutro.

- Trener me namerno gazio jer je video da mi teško ide buđenje. Onda je to bilo urnebesno. Te pripreme su mi najteže pale - rekao je Murić.

Prema njegovim rečima, otežavajuća stvar je bila i lako poistovećivanje sa ulogom.

- Lik se zove Denis. Postoji previše elemenata koji su slični, koji su u njegovom životu izdešavali a koje se meni dešavaju danas - otkrio je glumac.

Murić je rekao da je kao klinac trenirao fudbal, i da ga je sada snimanje "Zlatnog dečka" vratilo tom sportu, pa može za sebe reći da je danas "sigurno bolji fudbaler".

- Mislim da će svako imati nešto što će da mu se svidi u filmu. Ima svega sve što vole mladi. Meni je najzanimljivija priča o odrastanju, kako svi prolazimo kroz faze - rekao je Denis.

Kao najava filma, čija je bioskopska premijera bila 11. januara, pojavio se krajem prošle godine spot rep sastava Beogradski sindikat "I dalje kidam", u kome se pojavljuje i Murić.

- Meni je to genijalno zato što obožavam Beogradski sindikat. Kao klincu mi je tako zvonio telefon - rekao je glumac.

Video: Glumačke zvezde prošetale crvenim tepihom: Zavirite na premijeru filma Zlatni dečko

(Telegraf.rs/Tanjug)