"Dara iz Jasenovca" je film sa najvećom prosečnom zaradom po bioskopu u SAD

"Dara iz Jasenovca" se po zaradi nalazi na 18. mestu američke „boks ofis“ liste gledanosti

"Dara iz Jasenovca" / Foto: Aleksandar Letić

Film „Dara iz Jasenovca“, koji se od petka prikazuje u američkim bioskopima, u vikendu za nama ostvario je veliki uspeh, prenosi „Megakom film“.

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje. Film se prikazuje u dvadesetak bioskopa. 

Srpski kandidat za Oskara je prosečno zaradio 1.251 dolar po bioskopu. Prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove je značajno manja.

Tako je na primer, u proteklom vikendu za film "Male stvari" zarada iznosila 952 dolara, a za "Kruds: Novo doba" 910 dolara (ovaj film je, treba napomenuti, na repertoaru od novembra). Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima - "Supernova" sa Kolinom Firtom i Stenlijem Tučijem - imao je u drugoj nedelji prikazivanja prosečnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film "Dara iz Jasenovca" je veoma zanimljiva, pa je recimo 54 odsto ispod 35 godina starosti – od ukupnog broja gledalaca, što govori u prilog tome da film menja sliku i percepciju kod mladih o jednom od najozloglašenijih logora i potvrđuje njegov edukativni karakter.

"Dara iz Jasenovca" se po zaradi nalazi na 18. mestu američke „boks ofis“ liste gledanosti i trenutno se prikazuje u brojnim gradovima širom Amerike među kojima su Čikago, Finiks, Milvoki, Majami, Atlanta, Dalas, Denver i Hjuston.

Video: Premijera filma Jedini izlaz sa Anđelkom Prpić 10. februara

(Telegraf.rs)