Nova sezona serije "Fear the Walking Dead" počinje sutra: Fanove najviše kopka jedno pitanje

Kreatori serije obećali su gledaocima mnogo mračniju sezonu

Foto: AMC International

Dugoočekivana šesta sezona serije "Fear the Walking Dead" počeće da se emituje sutra na AMC kanalu u 3:00 h, sa reprizom istog dana u 22:00 h. I počeće tačno tamo gde je poslednja epizoda stala.

Od prošlog septembra glavno pitanje koje su fanovi postavljali jeste sudbina Morgana, koji je u finalnoj epizodi ostavljen okružen hordom zombija. Virdžinija (Džini) ga je upucala, a njegova sudbina delovala je zapečaćeno pored grupe mrtvih koja mu se polako približava.

Fanovi su, opet, nekako ubeđeni da će Morgan preživeti, te su sve ovo vreme iznosili ideje na koji bi način mogao da pobegne. Ipak, ima i onih koji u to ne veruju sasvim. "Fear the Walking Dead" nije ubila nijednog svog važnog lika još od smrti Medison... Bilo bi tragično da Morgan sazna za Grejsinu bebu uoči svoje smrti...

I kreatori serije obećali su gledaocima mnogo mračniju sezonu. Kada u trejleru Morgan kaže "prošlost je mrtva", mnogi su u tome videli obećanje da će se "Fear the Walking Dead" vratiti na stare staze, one koje je imala pre četvrte sezone. Staze u kojoj su Ališa i Strand prevazišli svoje traume i ponovo postali nemilosrdne zombi-ubice, kakvi su bili u vreme Medison. Ili one u kojoj Morgan ubija da bi zaštitio one koje voli, a ne spasao svet.

Naravno, to nisu jedina neodgovorena pitanja koja su nameću novoj sezoni. Producenti su već obećali da će veza tek venčanih Džona i Džun naići na prva iskušenja, da će Dvajt morati da donese tešku odluku, a Džinin misteriozni osmeh kada sazna za bebu - koju vidi kao simbol budućnosti - postavlja pitanje kakvo će značenje u seriji imati ovo dete.

Nova sezona prikazuje šta se dogodilo sa neobičnom porodicom ujedinjenom oko misije da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Nakon što su je Vidržinija i njeni Pioniri rasturili, grupa se raštrkala po njenim dalekosežnim naseljima.

Poslednje što je Morgan poručio grupi na kraju pete sezone jeste da "samo žive", a u ovoj sezoni ćemo videti šta to tačno znači za svakog od njih.

Neki će smatrati da su stabilnost i mogućnosti koje se pružaju u Virdžinijinim zajednicama intrigantni, neki će potonuti u mrak, dok će se drugi boriti protiv onoga što im je nametnuto.

Život iza Virdžinijinih zidina dovešće u iskušenje svakog od njih na različite načine, što će ih prinuditi da pronađu svoje mesto u ovom novom svetu.

Da li će se zbog toga zaista uputiti težim, krvavijim putem, ostaje da vidimo.  Ono što ovaj spinof odvaja od osnovne serije "Okružen mrtvima" jeste to što gledaocima daje mnogo više predaha od mračne post-apokalištične stvarnosti u kojoj je svet kakav znamo srušen, a živi strahuju od mrtvih.

"Fear the Walking Dead" / Foto: AMC Studios

Povremeni humor i igranje sa elementima vesterna (čak i kada su to samo konji i kaubojski šeširi) pruža drugačiji osećaj i priliku fanovima da dve iste priče zaista gledaju iz sasvim različitih uglova, čak i kada se likovi prepliću. I u tome je prednost ovog spinofa.

Izvršni producenti serije "Fear The Walking Dead" su Scott M. Gimple, Andrew Chambliss, Ian Goldberg, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero i David Alpert, u produkciji kuće AMC Studios.

(Telegraf.rs)