Autor otkrio dugo čuvane tajne: Kultna scena iz "Prijatelja" inspirisana je greškom na snimanju

Poslednja epizoda serije je emitovana 2004. godine, ali je to ne sprečava da i danas bude u žiži interesovanja

The One With Ross’s Wedding / Printskrin: YouTube/Favorite Videos

Radosna vest za sve obožavaoce kultne serije Prijatelji jeste da je izašla knjiga u kojoj možete pročitati nikada do sada objavljene činjenice i tajne serije. "Generacija Prijatelji: Pogled u seriju koja je definisala televiziju" (Generation Friends: An inside look at the Show That Defined Television) je delo istoričara Sola Austerlica, specijaliste za pop kulturu.

Istoričar je za potrebe knjige uradio intervjue sa kreatorima serije, piscima, producentima i glumcima. 

U knjizi pisac otkriva 10 najikoničnijih momenata u seriji koji se zamalo nisu dogodili. Da nije bilo Dejvida Švimera (Ros Geler) i jedne sitne greške u interpretaciji, ne bi bilo ni šokantnog finala četvrte sezone. Svaki posvećeni obožavalac zna da se The One With Ross’s Wedding epizoda završava tako što Ros izgovara Rejčelino ime umesto imena svoje mlade.

Foto: Profimedia/Everett

Prema rečima pisca knjige, producenti i scenaristi nisu imali ideju kako da završe četvrtu sezonu, sve dok ih Dejvid Švimer nije inspirisao svojom pogrešno izgovorenom replikom, u jednoj od prvih epizoda četvrte sezone. Dok su učili scenario, Švimer je rekao: „Rejčel, taksi je stigao“ umesto „Emili, taksi je stigao“. Tada je producent Greg Malins došao na ideju kako da završi sezonu.

- Za nekoga ko naizgled živi stresan život, sa znojem koji mu se konstantno sliva niz čelo, Ros je u ovom momentu neuroze maksimalno pribran. Kao da su njegove usne izgovorile istinu koju ostatak njegove ličnosti nije hteo da prizna i on upada u momentalno stanje smirenosti – objašnjava Austrelic.

(K.B.)