Otvaranje izložbe Jelene Pantelić u Galeriji Novembar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Galerija Novembar ima čast da publici tokom avgusta i septembra predstavi umetničku praksu ove umetnice

Foto-ilustracija: Shutterstock

Otvaranje izložbe "Od mrvica se ne pravi torta", umetnice Jelene Pantelić, zakazana je 24. avgust od 18 časova. Galerija Novembar ima čast da publici tokom avgusta i septembra predstavi umetničku praksu ove umetnice, u čijem fokusu su autobiografski narativi oblikovani kroz svakodnevne interakcije sa predmetima iz svakodnevne upotrebe.

Kako se u katalogu izložbe navod: Centralna tema izložbe relacija je između uzroka i posledice, smrti oca i samoaktualizacije. Prvo je viđeno kao brutalna i neizbežna demonstracija sile prirode, ultimativna nužnost, konkluzija svakog htenja i delanja. Ipak, odigravanje umiranja, tog poslednjeg čina u teatru postojanja, drama je apsurda bez katarze. Sa ovom temom su se u koštac hvatali stvaraoci od Sofokla i Šekspira do Džordžije O’Kif, Trejsi Emin i Kiki Smit. Ona je omniprisutna, nesavladiva i zauvek iznova aktuelna jer u epicentru svih strahova stoji činjenica da živimo samo jednom i da se na smrt nikada nećemo navići.

Dobrodošli/e na samostalnu izložbu Jelene Pantelić, koja će u galeriji Novembar trajati od 24. avgusta do 01. oktobra 2023. Posetioci i posetiteljke izložbu mogu videti svakog radnog dana sem ponedeljka od 12-20h, subotom od 10-18h i nedeljom od 10-14h, na adresi Kursulina 22.

(Telegraf.rs)