Sestre Kostić održaće zajedničku izložbu: Inspiraciju za nestvarne slike nalaze u putovanjima i ljudima

Sve slike koje će biti predstavljene na izložbi, nastale su u poslednjih godinu dana, a tehnika kojom su rađene je akril na platnu

Foto: Aleksandra i Nataša Kostić

Sestre Kostić, Aleksandra i Nataša, održaće u utorak svoju prvu zajedničku izložbu slika, sa početkom u 19 sati, u "Đura baru" u Beogradu.

Sve slike koje će biti predstavljene na izložbi, nastale su u poslednjih godinu dana, a tehnika kojom su rađene je akril na platnu. Dok Nataša voli čistije akrilne boje na platnu, Aleksandra eksperimentiše i sa zlatnim listićima i kolažom. Inspiraciju nalaze u putovanjima i ljudima, tako da su i slike mahom sa tematikom gradova i portreta.

Sestre Kostić, koje predstavljaju "Colorica studio", završile su srednju umetničku školu, pa Fakultet umetnosti u Nišu, odsek za grafićki dizajn. Njihovo tvanično zvanje je master primenjeni umetnik. Pored dizajna se bave i slikarstvom, imaju malu kreativnu oazu u gradu - atelje "Colorica studio" gde su sve ove slike i nastale.

Ljubav prema slikarstvu, a i talenat nasledile od majke.

Podsećamo da je Aleksandra imala samostalnu izložbu još 2018. godine. Sve slike su rađene u periodu od nekoliko meseci, akrilnim bojama na platnu, bez upotrebe četkica. Za slikanje je koristila samo špakle.

(Telegraf.rs)