Uskoro film o Bati Živojinoviću! Sin glumačke legende najavio snimanje

A. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf.rs/Ustupljene fotografije

Predsedavajući Saveta Šangajskog univerziteta, prof. dr Čeng Danhong, predvodio je šestočlanu delegaciju ovog univerziteta u poseti Univerzitetu u Beogradu.

Tom prilikom profesori i studenti Šangajskog univerziteta upriličili su izložbu posvećenu velikanu srpskog glumišta Bati Živojinoviću, koji je slavu stekao čak i u dalekoj Kini.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i vršilac dužnosti generalnog konzula, Saša Jeremić, koji se zahvalio profesorima i studentima Šangajskog univerziteta na organizaciji izložbe. On je istakao značaj kulturne saradnje i razmene studenata, što doprinosi boljem upoznavanju dva prijateljska naroda i jačanju prijateljstva koje grade predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping.

Miljko Živojinović, sin poznatog velikana, u svom govoru na otvaranju izložbe podsetio je na vreme snimanja pomenutih filmova i evocirao uspomene na period kada je Velimir Bata Živojinović posetio Narodnu Republiku Kinu. Takođe je istakao osećanja koja su prožimala čitavu porodicu Živojinović zbog popularnosti i prijateljstva koje im je kineski narod neizmerno pružao tokom susreta sa legendarnim "Valterom".

Miljko Živojinović je najavio i snimanje dokumentarnog filma o svom ocu, Velimiru Bati Živojinoviću, koji će biti omaž liku i delu našeg legendarnog glumca.

(Telegraf.rs)