Ovaj obrok Ceca stalno jede tokom posta: Jednostavan je i jeftin, a zasitan, može svako da ga napravi
Balkanska zvezda, Svetlana Ceca Ražnatović, obeležava sve verske praznike, a jednom prilikom pokazala je šta jede tokom posta.
Jedno od njenih omiljenih posnih jela je pita sa šamoinjonima, a recept je jednostavan i jeftin.
Uz ovaj obrok pevačica je dodala i svež sok od paradajza.
- Moja mama je insistirala na tome da Lidija i ja na vreme naučimo sve što se kuvanja tiče, ali bih ja sada lagala kada bih rekla da to i radim. Ne uživam u tome, niti me to interesuje. Da se razumemo, da moram, naravno da bih to radila. Ništa od toga nije mi strano, već jednostavno, imam mogućnost izbora. Nisam nikakva kuvarica, ali sam zato sjajna domaćica. Kad god da dođu kod mene gosti, oni su dobro posluženi, ugošćeni i stojim iza toga što govorim - rekla je ranije Ceca.
Recept za pitu sa šampinjonima, koju Ceca obožava da jede
Namirnice:
500 g kora za pitu
0,5 kg šampinjona
2 manja praziluka
1 dl ulja
kisela voda
1 prašak za pecivo
mešavina začina, biber, so
Priprema:
Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša, potom u to dodajte pečurke i začine. Trebalo bi da se dinsta dok tečnost ne ispari.
Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni.
(Telegraf.rs/Story)