Zašto se zamonašila majka Bogoljuba Karića, političar otkrio razlog: Govorio o porodici i nasledniku imperije

DŽ. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: BK

Porodica Karić već godinama privlači veliku pažnju javnosti.

Mnogobrojni članovi su ostvareni ljudi u svojim profesijama, ali o njihovom bogastvu i biznisu se neprestano govori a niko od njih ne krije da su izuzetno složni međusobno.

Bogoljub Karić je više puta govorio o svom odrastanju u velikoj zajednici, braći i čitavoj porodici sa velikim zadovoljstvom, a posebno voli da se priseti trenutka kada je upoznao svoju životnu saputnicu Milanku Karić o kojoj i dan danas govori sa velikim žarom. Posebno ističe svoje poreklo sa Kosova o kome govori sa velikim poštovanjem i navodi da je njihova porodica tamo od davnina.

Poznati političar je za Informer otvorio dušu i podelio neke intimne detalje iz života otkrivši i razlog zbog čega se zamonašila njegova majka Danica, o tome kako funkcioniše njihova porodica, kao i o potencijalnom nasledniku.

- Po staroj tradiciji srpskoj od Kosovskog boja pa do danas, ako ostanu žene bez muževe, one idu u monahinje. Mi smo tradicionalna srpska porodica i mi smo na Kosovu hiljadu godina, ne znamo za drugo mesto osim Peći i Pećke patrijaršije. Mama i tata su se dogovorili kad jedno od njih umre, ono drugo će se zamonašiti. Tata je umro prvi i mama se zamonašila, ispunila obećanje, što je bilo nama neobično - rekao je Karić.

Karićeva familija broji 270 članova a on je otkrio i na koji način funkcioniše ona.

- Mi jednom nedeljno imamo porodični skup gde se okuplja svaka porodica, ne svi mi zajedno. Svake nedelje imamo ručak, a pre toga odemo do crkve. Ali imamo i četiri skupštine godišnje, a već 40 godina imamo skupštinu svoju, mi to zovemo sabor i na njemu donosimo odluke o tome šta treba da činimo dalje. Poslednji put smo na tom saboru doneli odluku da formiramo odbor za zdravstvo, jer nemamo svi u porodici Karić sve uslove za lečenje. Tu se formira budžet i biraju se doktori kod kojih treba mi da idemo za određene bolesti. Moja sestričina je predložila da se napravi fond i za obrazovanje. Takođe, nemamo svi iste uslove za obrazovanje. Nas je sad 270 - rekao je.

On je priznao da u porodici postoji više kandidata za naslednika imperije.

- Ja radim na tome. Njih je sada 14 koje smo mi predvideli da zamene našu četvorku. Njih 14 su asistenti kod naše dece za projekte i poslove koje radimo i zaista su svi vrhunski predani i uključeni u to. Oni imaju svoju mesečnu platu, imaju raspored časova, škola, psole škole imaju vreme za odmor i sport, a imaju i vremena i za posao i biznis. Disciplina i odgovornost su neophodni. Kod nas Srba je najteže kako treću generaciju uklkjučiti u posao. Obično prva stvara, druga nekako održava, treća razbija, uništava i sahranjuje sve to - zaključio je on.

(Telegraf.rs/Informer)