"Majka mi je kupila ikonu Svete Petke i rekla..." Seka Aleksić o veri: "Ona slavi Bajram, znam sve običaje"

DŽ. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printskrin: Instagram/seka_aleksic

Pevačica Seka Aleksić gostujući u emisiji "Balkanskom ulicom" otkrila je detalje iz života o kojima javnost nije znala.

Potpuno iskrena i otvorena, kao i uvek, bez ulepšavanja ili prikrivanja istine, Seka je otvorila dušu voditeljki Vesni Dedić progovorivši o majci i tome kako je ona kroz život usmeravala.

- Moja mama je meni u Lipolistu kupila jednu malu ikonu Svete Petke i rekla da je to zaštitnica žena. Moja mama koja je dakle muslimanka... Ali moja mama je kasnije, kada smo živeli sa očuhom, spremala i slavu. U našoj kući se spremao i Najram i dan danas je tako. Moja majka naravno slavi Bajram, ja odlazim kod mame, pravimo ručak... Mislim, nema tu nikakve razlike. Znam običaje i jedne i druge strane - rekla je Aleksićeva u emisiji.

Pevačica je otkrila da je to nešto najlepše što čovek može da nauči, te da se kroz odrastanje opredelila za Pravoslavlje.

- Moja mama je pustila da sama odlučim da li ću da se krstim ili ne. Našu decu Veljko i ja učimo da je nana, oni moju mamu zovu nana... Da je nana muslimanske veroispovesti da veruje u Alaha, da smo mi pravoslavci da verujemo u Gospoda Isusa Hrista. To je ljudi sve toliko normalno i toliko lepo - dodala je ona.

Seka je istakla kako su njena deca upoznata sa tim, a posebno njen sin koji ima svega osam godina.

(Telegraf.rs)