Prvo oglašavanje glumca iz "Lud, zbunjen, normalan", nakon što je osuđen zbog polnog uznemiravanja maloletnika

N. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ATA Images

Glumac Moamer Kasumović, koji je u Sarajevu osuđen zbog bludničenja nad maloletnikom, oglasio se prvi put nakon presude.

On je na svom Fejsbuk profilu podelio članak koji govori da je njegova "presuda bila nezakonita i da je kao takva morala biti ukinuta".

Članak koji je podelio je objavljen na crnogorskom portalu Pobjeda.me te je reč o autorskom tekstu Kasumovićevog pravnika Mihaila Volkova. U ovom tekstu Volkov optužuje Opšinski sud BiH da je prekršio niz pravila pa tvrdi da to "onda logično nameće i pitanje je li sam Kasumović zakonito osuđen i je li uopše kriv".

Inače, Kasumović će se naći u crnogorskom Registru počinitelja kaznenih dela za seksualne prekšraje. Iz Ministarstva pravde Crne Gore poručili su da je uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano da se u nju uključe i osobe koje su strani sudovi osudili za dela, prenosi "Index.hr".

Inače, glumac je proglašen krivim da je u decembru 2019. godine počinio bludne radnje nad maloletnikom, kako je navedeno u presudi.

Kasumović je otkupio zatvorsku kaznu u novembru prošle godine, a za seksualno zlostavljanje maloletnika platio je 36.500 KM, odnosno 2.181.555.61 dinara.

Takođe, nedavno je u BiH stupio na snagu registar pedofila, pa se očekuje da će Kasumović biti deo tog registra.

(Telegraf.rs)