"Iza mene su pune 3 godine rada" Ilma Karahmet objavila album prvenac "Kraj je": Svi su ga željno iščekivali

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Maja Topčagić i Emir Ramić

Mlada pop diva u usponu Ilma Karahmet obradovala je danas sve svoje fanove svojim prvim studijskim albumom.

Album nosi naziv „Kraj je“ i sastoji se od čak 10 pesama.

Ilmin put prema albumu prvencu počeo je još u detinjstvu kada je i počela da se bavi muzikom, a budući da ima mnogobrojnu publiku koja je sa nestrpljenjem čekala ovaj trenutak, sve je moralo biti savršeno.

Okružila se odličnim timom autora i producenata, a godinama je imala privilegiju da uči od najboljih regionalnih muzičara poput Jacquesa Houdeka, Marije Šerifović, Zdravka Čolića i Nine Badrić što se vidljivo odrazilo na muzički izraz koji donosi svojim prvim albumom „Kraj je“.

Naslovna pjesma, “Kraj je”, koja je ujedno i centralna tačka albuma, ističe se kao prava mala muzička priča. Snažne emocije i neverovatna izvedba čine ovu pesmu posebno upečatljivom, pa ne čudi što je upravo po njoj ceo album dobio ime.

- Iza mene su evo pune tri godine rada na mom prvom albumu i ponosno mogu reći da se celokupni trud na kraju isplatio. Svaka pesma ima svoju posebnu priču i način nastajanja. Sigurna sam da žanrovska raznolikost doprinosi još boljem dojmu albuma kod moje publike i da svako može pronaći za sebe nešto što voli da sluša. Sretna sam što sam imala priliku da sarađuejm sa vrhunskim autorima i producentima koji su dali svoj maksimum. Ovo je za mene pravi početak onoga što tek dolazi - najavila je Ilma.

Tekst za ovu pesmu potpisuje Bane Opačić, jedan od najcenjenijih autora na regionalnoj sceni, dok je za aranžman zaslužan Darko Dimitrov, čest saradnik na Ilmininm pesmama i čovek s kojim, kako sama kaže, voli da radi.

Na albumu „Kraj je“ pojavljuju se i brojni poznati autori kao što su Antonija Šola, Saša Lazić i Ante Pecotić, koji su prepoznali njenu izvanrednu sposobnost interpretacije i emocije te doprineli stvaranju jedinstvenog muzičkog iskustva. Svaka pesma na Ilminom prvencu nosi posebnu energiju i predstavlja deo njene muzičke evolucije kroz godine.

Ilma je neko ko je na sceni već godinama, a svoju karijeru gradila je pažljivim odabirom pesama i saradnjom sa velikim imenima sa regionalne scene. Među njenim najvećim hitovima gotovo sigurno se izdvajaju balade „Neko nije“ i „Ništa tvoje“, dok su njeni prethodni singlovi ostvarili regionalni uspeh i preko 80 miliona pregleda na muzičkim platformama.

Njen glas mnogi opisuju kao „glas koji može dirnuti dušu“, dok se kroz njenu muziku oseti jedna izuzetno lepa, nežna emocija. Imajući u obzir njeno i lično i muzičko sazrevanje, gotovo je sigurno da će nas njena emocija koju krije novi album, odvesti na potpuno drugačije putovanje i novi nivo.

Digitalnu distribuciju albuma "Kraj je" potpisuje kompanija EMDC Network.

(Telegraf.rs)