Proeski je bio u kandžama mafije? Novinar tvrdi da ima dokaze: "Bio je žrtva besumučnog pranja novca"

E. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Profimedia/STRINGER

Danas,16.oktobra, navršava se tačno 17 godina od pogibije slavnog Tošeta Proeskog, slavuja s anđeoskim glasom, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj kad je imao samo 26 godina.

Ceo region bio je zavijen u crno tog 16. oktobra 2007, a posebno njegovi mnogobrojni fanovi, porodica, prijatelji i kolege. Tada je 17. oktobar u Severnoj Makedoniji proglašen za Dan žalosti.

Makedonski novinar-istraživač Zoran Božinovski ima nešto drugačije tvrdnje i dokaze o ovoj tragediji. Zoran je prvi put posle 16 godina odlučio javno da progovori i predstavi dokaze i tvrdnje koje ima.

On je naveo da je postajala mreža mafije koja je s vremenom stezala obruč oko legendarnog pevača, a, kako je rekao za Kurir TV, s Tošetovom menadžerkom Ljiljanom Petrović i producentom Lastom Nikolovskim na čelu.

- Gde je kamion koji je udario u auto u kom je bio Toše Proeski? Gde je vozač koji je vozio kamion, dao jednu izjavu i nestao, nikad nije izašao iz Hrvatske? Zašto nije rađena obdukcija - samo su neka pitanja na koje, kako tvrdi makedonski novinar, niko nije dao odgovore.

Božinovski tvrdi da ima dokumente koji navodno dokazuju da je Toše bio žrtva besumučnog pranja novca i zlatna koka lanca mafije, koja doseže čak do granica Avganistana i Kuvajta. Takođe, Zoran tvrdi da osnovna procedura rekonstrukcija saobraćajne nesreće u kojoj je Toše poginuo nije urađena po zakonu, te da na mnoga pitanja vlasti Hrvatske i Makedonije nikada nisu odgovorile. Sve dokaze i tvrdnje koje je sakupio dosad zataškane su sa svih strana i godinama su ga etiketirali kao prevaranta.

(Telegraf.rs)