Hrvatsku influenserku ujela ajkula! Otišla na odmor, sačekao je užas: "Osetila sam ugriz, sledila sam se!"

J. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: printskrin TikTok/nera_nikolic

Poznata hrvatska influenserka, Ela Jerković, otputovala je na Maldive sa grupom drugih blogera, kako bi pravila novi sadržaj za društvene mreže.

Svi zajedno upustili su se u avanturu plivanja sa morskim psima, kada je došlo do nepredviđene situacije - ajkula je ujela za ruku.

- Plivanje sa morskim psima mi je oduvek bila želja. Reč je o, za ljude bezopasnoj vrsti, morskom psu "dadilji" koji inače jede ribu - rekla je Ela za portal "Slobodna Dalmacija".

Foto: printskrin TikTok/nera_nikolic

Blogerka je dobila jasna uputstva kako treba da se ponaša kad uđe u vodu sa morskim psima, navedeno je da ne sme da ih mazi, niti da pravi nagle pokrete.

- Došao je moj red da uđem u more i zaronim među morske pse dok me je vodič snimao podvodnom kamerom. Naravno svih pravila sam se pridržavala i dok sam još bila na površini mora vodič mi je objašnjavao u kom smeru da zaronim. Osetila sam ugriz na desnoj podlaktici. Na trenutak sam se sledila od šoka, ali nisam osetila nikakav oblik agresije od morskog psa, nikakve nagle kretnje, imala sam osećaj kao da me slučajno ugrizao. Zašto? Zato sto vodiči bacaju mrtvu ribu s broda kako bi okupili jato morskih pasa u blizinu ljudi u svrhu boljeg iskustva i videa. S obzirom na to da je vodič bacao ribu u mojoj neposrednoj blizini, mislim da je morski pas zabunom ugrizao moju ruku umesto ribe, nije nastavljao da napada - objasnila je Ela.

- Samo je gricnuo, pustio i nastavio da pliva. S obzirom na moj osećaj da nema potrebe za panikom nisam je ni izazivala nego sam mirno izašla iz mora na brod kako ne bih napravila paniku među ostalim turistima koji su bili u moru. Da sam počela da vrištim i paničim, svi koji su bili u tom trenutku u moru bi verovatno prekršili glavno pravilo, a to je da ne mlate rukama i nogama - rekla je hrvatska influenserka.

(Telegraf.rs)