Glumac besan zbog incidenta u Zagrebu: Policija htela da privede njegovu 77-godišnju majku

A. Š.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Glumac Siniša Ružić podelio je na društvenim mrežama neprijatnu situaciju u kojoj se našla njegova majka tokom održavanja zagrebačkog maratona.

Naime, zbog ograničenog kretanja tokom događaja, policija je htela da privede njegovu 77-godišnju majku jer nije htela da pokaže ličnu kartu dok je prelazila ulicu.

- Moju majku od 77 godina je policija htela da privede jer je hodala po ulici uz park na Kegliću, jer se tamo održava JE**NI ZG MARATON! Nije htela da da ličnu kartu! Onda je policajac izvadio lisice i krenuo za 77-godišnjakinjom - započeo je glumac:

- Valjda bi trebala ići sa 77 godina 10 km peške da pređe na drugu stranu! Maraton bilo koje vrste po centru grada, i po centralnim prometnim pravcima se može organizovati u gradovima koji imaju metro i alternativu za građane - žestoko je poručio.

Ružić je oštro kritikovao vlasti i organizaciju, ukazavši na problem maratona u centru grada i pretnje starijim ljudima.

- Pretnja privođenjem starijim ljudima zbog toga što žele preći ulicu je sramota za svaku vlast. Ne mogu zameriti policajki jer očito provodi sulude namere pretpostavljenih, i žrtva je neiskustva. Samo želim ukazati na glupost i nepravdu - napisao je Siniša Ružić na Fejsbuku.

Njegov apel izazvao je veliku pažnju javnosti, ali i podeljena mišljenja.

Inače, Siniša Ružić je domaćoj javnosti najpoznatiji po ulogama u brojnim serijama, a neke od posljednjih u kojima je glumio su 'Dar Mar', 'Na granici' i 'Crno-bijeli svijet'.

(Telegraf.rs)