Ko je misteriozna Ćiska, supruga Rafaela Nadala? Bavi se istim poslom kao Jelena Đoković, nema društvene mreže

N. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Jedan od najboljih tenisera današnjice, Rafael Nadal, rešio je da prestane sa profesionalnim igranjem tenisa i penzionisao se u 39. godini, zvanično.

Ovu odluku su podržali svi njegovi najbliži, a tokom karijere njegova supruga Marija Franciska Pereljo bila mu je velika podrška.

Ko je lepa Ćiska?

Gospođa Nadal rođena je 1988. godine u mestu Manakor, na Balearskim ostrvima, odakle je i sam Rafael Nadal. Njih dvoje su se upoznali preko prijatelja, u srednjoj školi 2005. godine otkada i traje njihova ljubav.

Naime, supruga proslavljenog tenisera, Ćiska Pereljo velika je misterija, jer se retko pojavljuje u javnosti.

Ona se bavi osiguranjem i poseduje diplomu iz ekonomije. Slično kao Jelena Đoković, i Ćiska je direktorka humanitarne Fondacije Rafaela Nadala koju je slavni teniser pokrenuo pre više od jedne decenije.

Po završetku studija, počela je da radi za sportsku kampanju koja je podržavala njenog dečka u uspesima. Ipak, ona je na ovom radnom mestu imala poteškoća, pa čak i neprijateljski nastrojene osobe, te je odlučila da napusti ovaj posao. Okolina je smatrala da je dobila taj posao zahvaljujući tome što je devojka Rafaela Nadala, a ne zbog znanja i iskustva koje je posedovala, pa je Ćiska bila primorana da da otkaz. Posle ovog neuspeha, vratila se na Majorku, gde je počela da radi za osiguravajuću kompaniju.

Par je navodno počeo da se zabavlja 2005. godine, iako su se poznavali nekoliko godina ranije. Nakon 14 godina veze, Rafa je konačno odlučio da zaprosi dugogodišnju partnerku u januaru 2019. godine dok je venčanje obavljeno u oktobru iste godine, a 2022. godine su dobili i sina, kojeg su nazvali Rafael.

Nadal je jednom prilikom razvezao jezik pa je u španskoj emijisiji "Mi casa es la tuya" otkrio publici neke interesante detalje o svojoj supruzi.

- Poznajem je od malih nogu. Zove se Marija Fransiska, ali ja je zovem Meri. Zovem je Marija Fransiska samo kada se svađamo. Ali mi se nikada ne svađamo. Ona je veoma mirna.

(Telegraf.rs)