Danas živi u luksuzu, a nekada je prošla pravu dramu: Završila je pravni fakultet i otišla u manekenke

DŽ. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Printskrin: Instagram/callmelolita

Sa 18 godina pobedila na takmičenju za Miss Fashion TV a to je ujedno bio i početak njene saradnje sa svetskim agencijama.

Jovana Đorđević, devojački Švonja, rođena je 1991. godine i manekenka je iz Novog Sada. Mnogi je prepoznaju kao suprugu našeg fudbalera Filipa Đorđevića. Domaća i svetska javnost smatra je za jednu od najlepših i najzgodnijih žena na javnoj sceni.

Iako je završila jednu od najprestižnijih novosadskih gimnazija "Svetozar Marković" a kasnije upisala i Pravni fakultet, život ju je odneo na drugu stranu i u manekenske vode.

Završila pravni fakultet a otisnula se u modeling

Švonja je često isticala kako je to bila njena odluka, sa kojom se njen otac nije pomirio. Javnosti je postala poznata nakon pojavljivanja u spotu Saše Kovačevića za pesmu "Kako posle nas" i nakon vođenja jedne emisije na "Pinku".

Nakon jedne svađe sa momkom daleke 2010. godine, kako su tada mediji preneli, Švonja je pokušala da oduzme sebi život skakanjem sa mosta Duga u Novom Sadu, što je manekenka kasnije demantovala, rekavši kako je ona osoba "puna volje za životom i entuzijazma i da je ta priča smešna".

Kasnije je ipak ispričala drugu priču.

- Pomislila sam da mi nema drugog izlaza… Pogrešila sam, a toga sam bila svesna kada sam se našla u vodi - rekla je Jovana, dodajući da se kaje zbog svoje ishitrene reakcije, koja je usledila nakon ljubavne svađe sa dečkom Slavkom Moljcem.

Novi peh Švonja je doživela samo dve godine kasnije, kada je tokom snimanja jednog spota pala u vrelo, čija je temperatura 90 stepeni. Tada je zadobila opekotine pedeset odsto kože na telu i ostala bez kose, međutim, na sreću njen brat je na vreme reagovao,  a ona je u bolnici provela tri nedelje. Tada je rekla da nije dozvolila da to ostavi trag na nju.

Njena iskustva se nisu završila na modelingu i voditeljstvu. Švonja se oprobala i u jednom italijanskom rijalitiju "Ostrvo slavnih", kada je postala miljenica kako italijanskih tako i svetskih medija koji su je upoznali još kao modela.

Divljala za volanom

Iako su mediji mislili da će se ona malo smiriti nakon braka sa tri godine starijim fudbalerom, koji su sklopili 2014. godine pošto su se posle tri meseca verili, to se nije desilo. Uprkos tome što se Jovana ostvarila kao majka i sa Filipom ima troje dece, ona je i dalje privlačila pažnju medija. Još jedan u nizu skandala koji se vezuje za nju je i divlja vožnja pre dve godine kada je Jovana napravila nekoliko prekršaja u noći između 15. i 16. februara.

Ona je vozila auto marke BMW brzinom od 196km/h tamo gde je ograničenje 80. Policija je tada utvrdila da je manekeni istekla vozačka dozvola a u kolima sa njom je bilo dvoje njene dece, zbog čega su tada podnete odgovarajuće krivične prijave protiv nje.

Danas je Jovana posvećena supruga i majka i vodi daleko mirniji život od onog o kome su mediji ranije pisali. Uživa u luskuznom životu sa svojom porodicom i često trenutke iz života deli sa svojim pratiocima.

(telegraf.rs)