"Čudan sam sebi bez brkova, dok su deca su iznenađena" Glumac iskreno o porodici, poslu i životu u Americi

DŽ. R.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nikola Đuričko uskoro stiže u 50 gradova sa svojim stend apom "Šoubiz" sa kojom će obradovati svoju publiku.

I pored 50. rođendana koji je letos proslavio i obeležio ga čak tokom sedam dana, on je publici u Srbiji ostao u sećanju po "ludačkoj" energiji koju je širio oko sebe u svojim ulogama proslavivši se u najpoznatijim filmovima i serijama poput "Vratiće se rode", "Munje", "Sveta porodica". Sada će publici svoje autobiografske emisije da ispriča najsmešnije trenutke iz života i karijere.

U intervjuu za hrvatsku Gloriu otkrio je zanimljive detalje iz života poručivši da se ne vraća iz Amerike sa porodicom do daljnjeg. Iako u Srbiju rado dolazi par puta, Los Anđeles je do daljnjeg njihovo dom. Svoj 50. rođendan proslavio je sa svojim bendom Johny Midnight Trio i da se ne osvrće iza sebe i ne pravi "bilans" više, jer je to depresivno.

- Kao glava porodice pre izvesnog vremena odredio sam da se u našoj porodici rođendani proslavljaju sedam dana, kako bismo bez pritiska mogli da se vidimo i družimo sa svim dragim ljudima. Tokom te nedelje slavljenici mogu da rade šta hoće, da izvode ljute crve, a svi moraju da budu ljubazni prema njima i da poštuju njihove želje - rekao je glumactom prilikom.

Selidba u Ameriku 2019. godine je bila kako on kaže šok, jer je pored svega novog tu bila i pandemija koja je promenila sve preko noći. Ipak nisu zažalili jer je u Americi sve "jasnije, transparetnije i organizovanije" nego kod nas, pa se te traume lakše podnose. Novi početak u 45. godini opisao je kao nešto nepoznato u šta je hrabro zakoračio. Đuričko ističe da je želeo da i dalje "raste" i razvija se, a to se uklapalo u porodične planove što je bio savršen trenutak da uskoče u "hladnu vodu".

- Ono što smo najvažnije naučili za ovih pet godina u Americi jeste da možete da skrenete desno na crveno svetlo i da možete da se smejete svima čak i kada naletite na nekoga na trotoaru ili prodavnici - dodaje Đuričko.

On najavljuje svojoj publici zanimljive i smešne trenutke na kojima će ispričati čak i neka tragična sećanja i situacije u kojima je kako kaže ispao "glup i smešan" ali ih sada priča ljudima kao da su kod kuće u njegovoj dnevnoj sobi. Iako je Nikola sa 17 godina otišao od kuće i osamostalio se on kaže da mu novac nije bitan i da nije opsednut njime ali da voli da pojede i počasti se kao i svi. Na njegovu karijeru veliki uticaj je imala njegova baka glumica Tomanija Đuričko.

- Stalno mi je govorila da je posao težak i da budem oprezan, to sam dobio od nje. Bila je u pravu, glumački posao je haotičan, neizvesnost je stalno prisutna i uvek zavisiš od drugih ako ne preuzmeš inicijativu u svoje ruke. Zato igram stand up da ne zavisim od drugih - ističe glumac.

Brkovi su postali njegov zaštitni znak pa kaže da ga ne zovu glumac sigurno bi "brkovi".

- Čudan sam sam sebi bez brkova, a deca su šokirana. Brijem se samo kada to zahteva uloga. Dobro mi idu uz nos i postali su deo mog lica - dodaje on.

Kako kaže, najveća želja mu je da se se oslobodi želja i svih nasrtaja.

(Telegraf.rs)