"Napravio mi je katastrofu od lica": Poznata manekenka i žena fudbalera iskreno o estetskim operacijama

DŽ. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Jovana Švonja je iskreno odgovarala svojim pratiocima na Instagramu i tom prilikom je otkrila nešto što bi možda malo ko kada je u pitanju izgled.

Poznata manekenkai supruga našeg fudbalera Filipa Đorđevića često se oglašava putem društvenih mreža, a nikada nije imala problem da otvoreno komunicira sa svojim pratiocima.

Iako se često među pitanjima poznatima pojavi i nešto nezgodno što bi možda neko drugi preskočio, Jovana je bez problema podelila ono što zanima njene pratioce sa drugima.

Iako ona izgleda besprekorno i važi za jednu od najatraktivnijih manekenki na našim prostorima, Jovana nikada nije imala problem da otkrije da li je radila nešto od estetskih operacija a sada je otkrila da ju je jedna intervencija koštala izgleda i da se zbog toga pokajala.

Jedno od pitanja bilo je u vezi njenih usana gde je otkrila da je imala biopolimer u usnama kao i da se kaje zbog tog poteza. Jednu od njenih pratiteljki je interesovalo da li je Jovana izvadila bipolimer iz usana podelivši svoje negativno iskustvo sa njom.

- Tri puta hirurškim putem, nakon toga još dva – tri puta ubrizgavanjem kortikosteroida (što je učinilo više zla nego dobra) i poslednji trzaj bio je laser koji topi strane materijale i izbacuje ih putem limfe (takođe topi sopstveno tkivo i takođe je ruski rulet kada je konačan rezultat u pitanju). Biopolimer tokom godina migrira u okolna tkiva i vezuje se sa mišićima nažalost nemoguće ga je potpuno ukloniti - otkrila je ona.

Pored usana dotakla se i teme oko implanta u grudima i telu poručivši mladim devojkama da ne rade tu korekciju, naglasivši jasno da to ne čine ako ne moraju. Ipak, neke pratiteljke je zanimalo zbog čega je manekenka kategorično protiv toga.

- Nisam protiv, samo smatram da bi žene, mlade devojke pogotovo, trebale više da se raspitaju o štetnosti i potencijalnim rizicima. Retko koji doktor će vam do tančina objasniti rizike koje određena procedura donosi i potencijalne negativne ishode, jer im je cilj da vam uzmu novac. Deluje mi kao da se svi više brinu o lošem ishodu u smislu estetski, a najmanje razmišljaju o onom što je zapravo najbitnije – zdravlju.

Ona se osvrnula na to da se takve komplikacije navodno dešavaju u retkim slučajevima, što je i nju zadesilo, da bi potom otkrila kako je saznala da su mnoge devojke prošle isto.

Švonja je oduvek pričala o korekcijama koje je uradila pa se tako dotakla i korekcije nosa, rekavši kako je zadovoljna tom operacijom.

- Hirurg koji mi je doslovno spasio nos nakon prethodne neuspele operacije (tokom koje mi je jedan poznati doktor izvadio maltene pola nosa) zove se Mario Zabmbeli. Dugo nisam želela javno da podelim ko je u pitanju, jer svaka operacija sa sobom nosi rizik i ne bih volela da sutra zbog moje preporuke neko bude nezadovoljan kao što sam bila ja nakon što sam otišla kod doktora koji je bio hvaljen nadugo i naširoko, pa mi je opet napravio katastrofu od lica - otkrila je Jovana.

(Telegraf.rs)