"Imali smo njegovu saglasnost": Udovica Bore Đorđevića stopirala projekciju dokumentarca o Ribljoj čorbi

N. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf, ATAImages

Dubravka, udovica Bore Đorćevića, stopirala je projekciju dokumentarnog filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može".

Autorski rad Sandre Rančić i Dušana Vesića, trebalo je da se održi u okviru devetog međunarodnog festivala "Dok en ritam" - međutim do toga neće doći.

Jedan od autora je na Fejsbuku napisao da, iako navodno imaju Borino pismenu saglasnost, uvažavajući patnju i bol Borine udovice nisu prikazali dokumentarac.

- Žao mi je što moram da javim da projekcije filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može", koja je bila zakazana u "Dorćol platzu" - NEĆE BITI. Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane. Dužan sam, međutim, da kažem da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu doduše u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali. Takođe, pre izvršene ostavinske rasprave, gde nadležni sud odlučuje o pravnom nasledstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da ga je ona negovala tih poslednjih godina života, da je ne bismo nepotrebno uznemiravali a iz poštovanja prema Bori, Sandra Rančić i ja smo odlučili da otkažemo večerašnju projekciju. Ponavljam, žao mi je. Ovo je ispalo toliko glupo da nemam reči", napisao je Dušan Vesić.

Reč je o dokumentarcu od 90 minuta, koji je rađen 2013. godine.

Inače, Bora Đorđević, legenda muzičke rok scene, poznatiji kao Bora Čorba, umro je 4. septembra u bolnici u Ljubljani u 71. godini.

(Telegraf.rs)