Danica, Jadranka i Sergej odbili, a ovaj poznati Crnogorac je poslao pesmu za "Montesong": Cilja na pobedu!

J. G.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto-kolaž: Katarina Drajić/F.S./ATAImages, Marko Jovanović

Vest da se Crna Gora 2025. godine vraća na "Pesmu Evrovizije" izazvala je pažnju na celom Balkanu.

Već je počelo da se nagađa ko se od pevača prijavio za "Montesong", šuška se da je Boban Rajović jedan od njih.

Pevač se ovim povodom oglasio i otkrio:

- Ako se pojavim na izboru pesme za "Evroviziju" to radim zato što smatram da treba nešto novo da se desi u mojoj karijeri. Mislim da je sve postalo malo sterilno, a ovo je neki izazov za mene, o ovome sam razmišljao od 2019. godine. S obzirom na to da je "Evrovizija" u pitanju, znači da mora i pesma da bude drugačija, a to je bio dodatni izazov za mene - rekao je Boban.

Potom su ga pitali kakva je pesma, a odgovorom je potvrdio da se definitivno prijavio za takmičenje.

- Pesma je u evrovizijskom fazonu, sa primesama crnogorskog zvuka i melodije. U refrenu se može čuti to crnogorsko, zaista smo pogodili da pesma bude skroz drugačija. Vuče to malo i na Portugal - otkrio je Rajović.

Pevač je otkrio šta misli o Danici Crnogorčević, za koju se šuškalo da će mu biti konkurencija na "Montesongu".

- Ako mi Danica bude konkurencija, onda će to biti zanimljiv festival. Ja mogu da poručim da želim da pobedi najbolji. Zaista bih voleo da to pobedu odnese onaj kome je ona najpotrebnija. Ja sebe smatram ostvarenom ličnošću u svakom smislu, tako da, ako ne odnesem pobedu, neću biti tužan. Samim tim što ću učestvovati, produžiću svoju karijeru. Mnogo verujem u tu pesmu, naći će svoj put. Ako ništa drugo, svakako ću imati hit - priznao je Rajović.

Podsetimo, pisalo se da su pesme za takmičenje poslale Danica Crnogorčević i Jadranka Barjaktarović, ali su se one potom oglasile i otkrile da se ove godine neće takmičiti.

Pevač Sergej Ćetković priznao nam je da je dobio poziv, ali da je odbio da se prijavi.

- Dobio sam poziv ako imam neku kompoziciju, ali prosto nemam vremena da se pozabavim time sada. Drago mi je što će neko sledeće godine predstavljati Crnu Goru, jer to je jedno lepo iskustvo, doduše meni bilo. Kada se setim 2014. godine, kad sam ja bio deo takmičenja, ovo sad više ne liči na tu Evroviziju. Potpuno je dobilo neku drugu krajnost, mnogo toga se promenilo. Tad je isto bilo bitno da pokažeš dobar šou, naravno i pesmu, ali sad je to izgubilo svaki smisao.

Na pitanje ko bi bio njegov izbor od pevača koji se pominju, rekao nam je:

- Svako od njih zna svoj posao, sad je jako bitna sama pesma. Propozicije "Evrovizije" su da za 3 minuta date nešto interesantno, pa da vidimo koga će Crna Gora izabrati. Morao bih da čujem pesme pa da odlučim, nije stvar izvođača. Možda najviše iskustva imaju Jadranka i Boban. Znam da on uvek ide onako, do kraja, možda on napravi nešto, ko zna. Danicu nisam imao prilike da je čujem, sem u tih par pesama - "Veseli se srpski rode"... Ovo drugo nisam baš ispratio do kraja da mogu sa sigurnošču da kažem, ali "Evrovizija" je mesto gde sve može da se prikaže i pokaže - izjavio je Sergej Ćetković, što možete poslušati u snimku.

(Telegraf.rs/Republika)