Ivica Dačić je bio u rodbinskom srodstvu sa Radmilom Živković: U emotivnom govoru otkrio kako su bili povezani

N. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-kolaž: Marko Jovanović, ATA Images

Ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, bio je jedan od govornika na komemoraciji u čast glumice Radmile Živković, koja će biti sahranjena danas, 24. septembra.

Naime, kako je otkrio u svom govoru, ono što javnosti nije bilo poznato - jeste da je sa pokojnom glumicom bio u rodbinskom srodstvu.

Dačiće je to pomenuo u svom emotivnom govoru.

- Ja njenoj porodici, mojim rođacima, i svima nama iz te porodice, naravno ne mogu da predsatvim da nje više neće biti. Bitno je da mi svi kao društvo negujemo sećanja na taj muzej, ovo pozorište nije samo pozorište, već muzej - rekao je Dačić.

On je i objasnio povezanost sa porodicom pokojne glumice.

- Ja sam njihov zet, da tako kažem, te porodice. Više od 30 godina smo bili vezani na porodičan način, i zato mi je teško da obavežem taj profesionalni i lični deo. Sve mi se čini da ona i dalje nešto glumi i da je sve ovo deo neke predstave. Ja mogu samo da dodam, pre nego što sam je lično upoznao... Ona je uveliko bila legenda u svojoj profesiji. Ona se odmah, kao što je Bule rekao, nametnula svojim talentom. Ona je snimila, po statistici, više od 50 filmova i serija, pune četiri decenije je radila. Stalni je član Narodnog pozorišta pune četiri decenije. Nagrađivana svim najprestižnijim nagradama, uključujući i Sretenski orden. Bila je treća dobitnica Žanke Stokić, a ove godine je nagrađena Nušićevom nagradom.

Podsetimo, glumica Radmila Živković preminula je 20. septembra u 72. godini u Beogradu.

Čuvena dramska umetnica biće sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana, a komemoracija u njenu čast održana je u Narodnom pozorišitu, čija je prvakinja Drame bila godinama.

(Telegraf.rs)