Srpkinja izabrana za mis Irske: Lepa Sofija studira kriminologiju i dala je sebi važan zadatak u životu

Z. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpkinja Sofija Labus proglašena je za najlepšu ženu u Irskoj i predstavljaće tu zemlju na svetskom takmičenju Mis univerzuma koje se u novembru održava u Meksiku Sitiju!

Sofija, koja uskoro puni 22 godine, studira kriminologiju na Univerziteta u Кorku i namerava da se bavi borbom protiv trgovine ljudima. Roditelji su joj inače doseljenici iz Srbije dok je Sofija rođena u Korku.

- Moja mama je žena jake volje koja me je naučila da istrajnost i hrabrost mogu da savladaju svaki izazov - rekla je misica.

Sofiji će biti jedna od 90 žena koje se takmiče za glavnu nagradu na 73. izboru za Mis univerzuma.

- Zdravo svima! Samo želim da se zahvalim svima koji su mi poslali poruku, koji su mi čestitali, koji su me podržavali tokom prethodnih meseci... To je za mene ceo svet. Preplavljena sam ljubavlju i podrškom. Ne mogu da odgovorim na svaki komentar, ali želim da znate da sam večno zahvalna svakome od vas - rekla je Sofija nakon pobede.

Sofija je rekla da namerava da se bori za glasove žena ukoliko pobedi i da ih ohrabri da ostvare svoje snove bez obzira na društvena očekivanja.

Za titulu Mis Univerzuma prvi put će moći da se takmiče razvedene žene i transrodne osobe, a ne postoji ni granica za godine i visinu.

(Telegraf.rs/Corkbeo)