Poznato vreme i mesto sahrane glumice Radmile Živković

A. Š.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printskrin: Youtbe/SD Kultura

Beogradska i jugoslovenska glumačka scena izgubila je još jednu veliku zvezdu. Radmila Živković, istaknuta filmska, pozorišna i televizijska glumica, preminula je u 72. godini, a vest o njenoj smrti potvrdilo je Narodno pozorište u Beogradu.

Radmila će biti sahranjena 24. septembra na Novom groblju u Beogradu, u 14:30 časova, gde će porodica, prijatelji i kolege moći da se oproste od legendarne glumice koja je svojim talentom i harizmom ostavila neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji.

Rođena 14. januara 1953. godine u Kruševcu, Radmila je svoju glumačku karijeru započela krajem šezdesetih godina, a od tada je postala prepoznatljivo lice jugoslovenskog filma, pozorišta i televizije.

Njeni nastupi u filmovima kao što su Naivko, Sabirni centar, Mrtav 'ladan i Položajnik ostali su upamćeni kao remek-dela, dok je u televizijskim serijama osvojila srca gledalaca svojim ulogama Đilde u Srećnim ljudima, Jovanke Ljutić u Stižu dolari i nezaboravnom glavnom ulogom u seriji Ulica lipa.

Ipak, najviše će biti pamćena po ulozi tetke Doke u kultnom bioskopskom hitu Zona Zamfirova, koji je obeležio jedan od najvećih uspeha domaće kinematografije. Njeno prisustvo na sceni i ekranu, kao i sposobnost da dočara različite likove, učinili su je jednom od najvoljenijih glumica svoje generacije.

Smrt Radmile Živković veliki je gubitak za srpsku kulturu, a njen doprinos umetnosti ostaje kao neprocenjivo nasleđe za buduće generacije.

(Telegraf.rs)