Dečaka (14) koji je optužio glumca iz "Lud, zbunjen, normalan" za napastvovanje, podržala influenserka Hana

M. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela - bludničenje nad maloletnikom.

Sada se bosanska influenserka Hana Hadžiavdagić Tabaković javno oglasila i pružila podršku dečaku.

Ona je najpre podelila dečakove hrabre reči, zbog kojih je hvala Bogu istina izašla na videlo:

- Osećam se preporođeno sad kad sam to izneo u javnost, drago mi je što se konačno zna o ovome. Najviše me je nerviralo što on živi sasvim normalan život, a ko zna koliko dečaka ide zbog njega na terapiju, više mi je to nego što sam želeo da mu naudim, tu nameru nisam imao nijednog momenta. Želja mi je bila samo, da uđe u prodavnicu i da ga bude sramota, da ga neko pogleda sa gađenjem i odbija da ga usluži, da svi vide kakav je zapravo.

Zatim mu se obratila i podržala ga.

- Dragi dečače čestitam na hrabrosti da ovako nešto izneseš u javnost. Nadam se da ćeš smoći snage da kroz život koračaš dignute glave, ponosno i neustrašivo. Ne posustaj i ne odustaj nikada - stoji u Haninoj objavi.

Podsetimo, dečak je nakon predstave "Beogradskog narodnog pozorišta", "Tiho, tiše", koja je izvedena u sklopu "Sarajevo Festa" 16. septembra, u "Narodnom pozorištu Sarajevo", ustao, te šokirao sve svojom izjavom.

On je, između ostalog, rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se tačno radi, na šta je mladić odgovorio - Moamer Kasumović.

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je usledila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu dana zatvora.

Kako je bosanski medij "Raport" nezvanično saznao, Kasumović je dobio kaznu zatvora od godinu dana koju je otkupio.

Ako znamo da se jedan dan zatvorske kazne može otkupiti za oko stotinu maraka, onda je jasno da je Kasumović svoju slobodu platio otprilike 36.500 KM, odnosno 2.181.555.61 dinar.

Prema daljim informacijama Raporta, delo se desilo 2021. godine, a upravo u tom periodu Kasumović je "nestao" iz Sarajeva, odnosno vrlo retko je mogao da se sretne u gradu u kojem je živeo od 1996., a svoje 15. godine.

(Telegraf.rs)