Jovana Joksimović se upravo javno izjasnila povodom vojnog roka: Jasno poručila da li će sina pustiti u vojsku

N. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: K1

Predsednik Aleksandar Vučić pre nekoliko dana je otkrio da je potpisao saglasnost o redovnom vojnom roku, a voditeljka Jovana Joksimović se u programu uživo izjasnila o temi vojske kada je u pitanju njen sin.

Ova tema, odnosno vraćanje obaveznog vojnog roka, izazvala je dosta polemike, pogotovu među ženama, odnosno majkama.

I dok su jedne za, a druge protiv, Jovana je komentarišući ovu temu sa gostima u Jutarnjem porogramu na televiziji K1 i iznela svoj jasan stav. Jovana je otkrila, i da je potpuno "za to što se vraća obavezan vojni rok", i da nema ništa protiv da njen nasledink ide u na odsluženje roka.

- Ja bih stvarno volela da mi svi budemo ponosni na našu državu i nemam ništa protiv da mi sin ide u vojsku, odmah da vam kažem.Dakle, ja sam jedna od tih majki, ali isto tako mi smeta kada čujem da je vojska vaspitna ustanova. Mislim da mog sina, ako nismo vaspitali moj muž i ja, da ga sigurno ni vojska vaspitati neće.

Na njene reči se nadovezoai  gost, advokat Perović.

- Vojska jeste vaspitna ustanova, vaspitava vojnike, bilo devojčice ili dečaka, osim sina Jovane Joksimović, njega su vaspitali roditelji - nadovezao se advokat Perović sa osmehom, što je i kod Jovane izazvalo smeh.

Gosti su studiju su bili Milan Jolović, pukovnik u penziji, Nikola Lunić, izvršni direktor saveta za strateške politike i Nebojša Perović, advokat.

Podsetimo, predsednik Srbije je pre nekoliko dana otkrio da je potpisao saglasnost o vraćanju redovnog vojnog roka.

- Potpisao sam saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana, verujem da će vlada to da prihvati, naša vojska mora da bude sve jača i snažnija i da odvrati one koji nam prete - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)