"Dogovor je bio da zajedno umremo na bini": Od muzičara koji su osnovali Riblju čorbu, ostao je samo on

M. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-kolaž: Marko Jovanović, Antonio Ahel/ATAImages

Legendarni roker i frontmen kultnog benda "Riblja čorba", Borisav Bora Đorđević , preminuo je 4. septembra u 71. godini.

Bora je osnovao grupu koje je preko četiri decenije odjekivala regionom, a Đorđević se povezao sa članovima grupe SOS koju su u to vreme činili basista Miroslav Miša Aleksić, gitarista Radislav Rajko Kojić i bubnjar Miroslav Milatović Vicko.

Rajko je imao problem sa nedozvoljenim supstancama, otišao je iz neponovljivog benda, a ubrzo je i potpuno napustio muziku. Umro je 1997. godine, u 41. godini, sa čim se Bora teško pomirio.

Đorđević je bio posebno povezan sa Mišom Aleksićem, sa kojim je delio binu neverovatne 43 godine.

Miša je preminuo u novembru 2020. godine, od posledica korone, a ova ves duboko je potresla Boru, koji je izjavio da mu nikada neće oprostiti što je "izdao" njihov dogovor da zajedno umru na bini.

- Ne mogu o tome da pričam, to je toliko potresno da Miša za deset dana ode. Mi smo se dogovorili da nas dvojica umremo zajedno na bini, ali je on poranio, izdao me je. Verujem da bi i on želeo da nastavimo da radimo - izjavio je Đorđević za domaću javnost, nakon Aleksićeve smrti.

Podsetimo, Bora je sahranjen u svom rodnom Čačku, 7. septembra, u skladu sa svojom željom.

(Telegraf.rs)