Niko ne bi prepoznao Boru na slici: Ovaj vojnik je napisao najčuveniji album Riblje čorbe

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Bus Plus Production/ATAImages

Bora Đorđević, legendarni roker, preminuo je u 72. godini, u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani, a njegovo telo uskoro će biti prebačeno za Srbiju.

Iza sebe je ostavio brojne hitove , a neki su nastali dok je služio vojsku u Doboju.

Ovo je jedna od retkih fotografija iz tog perioda, Bora u uniformi i sa gitarom u ruci, kratko ošišan, a gledajući slike iz mlađih dana jasno je zašto su mnoge dame gubile glavu za njim.

Inače, poznata je priča da je hit Generacije 5 "Dolazim za 5 minuta" napisao upravo u vojsci, a napisao je i skoro sve pesme za album "Pokvarena mašta i prljave strasti".

Mnogi veruju da je to jedan od najboljih albuma Riblje čorbe ikada.

Bori će biti ispunjena poslednja želja i biće sahranjenu u Srbiji, verovatno u rodnom Čačku.

- U kontaku sam sa porodicom, radi se na papirima. Njegovo telo će biti prebačeno za Srbiju, ali nije još poznatno kada, sve procedure moraju da se ispune - rekao je Bane za Telegraf.

Podsetimo, legendarni Borisav Bora Đorđević, umro je u 72. godini, nakon teške borbe sa opakom bolešću. Poslednje dane proveo je u bolnici u Ljubljani.

Čuveni roker ležao je u Kliničko-bolničkom centru u Sloveniji, gde je primljen 20.8.2024. godine. Pevač je danima bio intubiran, a tu informaciju potvrdio je njegov menadžer, Bane Obradović.

Umro je nakon komplikacija koje su bile povezane sa hroničkom opstruktivnom bolesti pluća, , tzv HOBP od koje je godinama patio.

(Telegraf.rs)