"Sloba i Mira naručili da me ubije DB" Bora otkrio: Čovek iz "beretki" mi prišao posle 10 godina i rekao...

E. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/V. Dimitrijević, FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP / Profimedia, ATA Images

Bora Čorba danas nas je napustio, ali njegove reči, glas i stihovi odavno su ga učinili besmrtnim. Poznaz po disidentskim nastupma protiv komunističkog režima, još 80-ih godina je satiričnim rečima ukazivao na promašaje društva i vremena.

Nastavio je i devedesetih, protiv vlasti Slobodana Miloševića, iako svestan opasnosti koje je to vreme nosilo.

Frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević je u neretko javno isticao da nije bio među simpatizerima nekadašnjeg predsednika Miloševića, a u prilog tome je napisao i brojne pesme među kojima je i "Baba Jula" koju je posvetio Miri Marković.

Zbog ove numere je, kako je Bora svojevremeno tvrdio u emisiji "Goli život", Milošević je unajmio čoveka da ga likvidira, te je grupa odavno ne peva na svojim koncertima.

U nameri da ga ubiju, Bora je pojasnio da je za to "unajmljen njegov prijatelj koji mu je, desetak godina kasnije sve priznao".

Foto: Bus Plus Production/ATAImages, Nikola Tomić

"Posle svega što sam radio, jedino odbijam da pevam pesmu 'Baba Jula', koja govori o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću, mada znam da su mog prijatelja angažovali da me rokne. On je vojni invalid kog je Udba angažovala da mi se približi i da me ubije. Tek posle deset godina mi je sve priznao. To nije jedini slučaj. Jedan čovek iz 'crvenih beretki' mi je u kafani rekao: 'Znaš da je trebalo da te roknem, ali nije mi se dalo, bio si mi simpatičan'", pričao je Đorđević u pomenutoj emisiji.

Pevač je rekao i da je Marko Milošević, sin pokojnog predsednika, navodno pobesneo kad je čuo pesmu Riblje čorbe u jednom klubu u Moskvi.

"Taj nam je jedini pretekao", rekao je tada Milošević, tvrdio je Bora Đorđević.

(Telegraf.rs)

Teme