Ovo je poslednja slika Bore Đorđevića u javnosti: Nastala pre nego što je hospitalizovan, evo s kim je sedeo

J. G.
Z. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf.rs

Čuveni roker i frontmen grupe "Riblja čorba", Borisav Bora Đorđević, preminuo je u 72. godini u Ljubljani, nakon komplikacija koje su bile povezane sa hroničkom opstruktivnom bolesti pluća, tzv HOBP od koje je godinama patio.

Bora je pre nekoliko meseci imao jaku upalu pluća, zbog čega je i svoj koncert 5. jula otkazao, a njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti desilo se samo pet dana ranije, na koncertu koji je 1. jula održao u Bosni.

Iako nakon otkazivanja koncerta 5. jula, nije bio toliko loše, on se nigde nije pojavljivao, a ekipa Telegrafa koja je prethodnih dana boravila u Ljubljani, došla je u posed Borine fotografije koja je nastala samo nekoliko dana pre nego što je hospitalizovan.

Slika na kojoj je Bora u društvu bivšeg reprezentativca Slovenije, Sinišom Anđelkovićem, nastala je naselju u kojem roker godinama živi u Ljubljani.

Foto: Telegraf.rs

Siniša se usliako sa Borom dok su sedeli na klupici u komšiluku koji dele, na kojoj je roker još uvek delovao, makar na osnovu fizičkog izleda, dobro i nasmejano.

Ovo je inače jedina Borina fotografija nastala nakon što se potpuno povukao zbog bolesti.

(Telegraf.rs)