"Poštujem Karleušu i Topalka, a Đani...": Uroš Živković o neuspelom nastupu pevača i proslavi sportista

A. Š.
N. L.
Vreme čitanja: oko 4 min.
Foto-montaža: Mileta Mirčetić, Kobra

Uroš Živković nastupao je sinoć, 14. avgusta, u popularnom prestoničkom lokalu, gde je svojim nastupom oduševio publiku.

Pevač je stao pred sedmu silu i odgovorio na brojne aktuelnosti, otkrivajući svoje stavove o temama koje su trenutno u žiži interesovanja.

Među brojnim pitanjima, bilo i ono vezano za nedavnu proslavu medalja srpskih sportista, te je Uroš otkrio zašto se nije pojavio na slavlju.

- Dobio sam poziv od sportista od srca, ali već sam bio zauzet. Dobar sam sa dosta njih tu. Nisam mogao nikako da pomerim, bio sam u Crnoj Gori. Svakako bi mi velika čast bila da sam bio tu, slaviće oni još mnogo medalja, doći ću ja na red - rekao je pevač.

Na pitanje kako gleda na to što Đani od kolega nije stigao na red da peva, odgovorio je:

- Kada se radi o slavljima onda nema problema mi smo svi tu plaćeni, ako se neko baš gura da peva, onda neka se gura. Meni je sasvim okej da sedim ceo dan da jedem i pijem. Kada su veselja po dijaspori onda tu stvarno ima po šest, sedam pevača, i tu svi dođu na red, dobra je organizacija, tu je domaćin veselja koji pravi plan i program, baš iz tog razloga da bi svi stigli da pevaju - rekao je Uroš i dodao:

- Ja sam uvek imao poštovanja prema starijim kolegama, nebitno da li je sad Đani ili bilo ko. Ne znam šta se desilo tačno, ali svakako mislim da on kao stariji kolega treba da se ispoštuje koliko god da tu ima pevača, čovek došao na vreme, ostao do kraja... I ja se tu ne bih gurao, ali neko nema osećaj za starije kolege. Ja uvek čekam da završe kolege starije od mene.

S obzirom da je mladi pevač otkrio da je dobar sa dosta sportista, sada je otkrio i sa kim.

- Sve ih poštujem, oni su svi divni momci. Moram da pozdravim Vasu Micića, on je jedan sjajan momak. Poznajem ga dugi niz godina, otkad sam ja počinjao i kada je on počinjao, tako da mi je jako drago zbog njega. Cela ta ekipa je sjajna stvarno - rekao je on.

Na pitanje o postupku Zdravka Čolića na nedavnom nastupu kada je prosuo vodu po publici i bacio flašu, Uroš je prokomentarisao:

- Nisam video. Nisam ja neko ko to radi. Da mene slučajno polije okej, mada se ja ne bih našao tako blizu da me Čola polije vodom. To su fanovi koji su pristrasni prema Čoli i vole da budu tu blizu, ja izbegavam gužvu. Čolu sam slušao i rispekt za njegove godine i za sve što radio ceo život.

Pevač se osvrnuo na Desingericu, te otkrio da li im je Despić "preoteo" sve devojke.

- Što se mene tiče, zakasnio je, dok je počeo da radi, ja sam već našao devojku. Neka mu slobodno, sve su njegove. On je oženjen, nemojte tako - rekao je on, pa spomenuo album prvenac.

- Zadovoljan sam, tek spremamo taj drugi deo, za moj prvenac su komentari sjajni. To mi je bilo strano, singl je singl, zahteva manje obaveza i manje promocije, album je već ozbiljnija priča - rekao je Živković.

Posle patriotskih naleta, Uroš je otkrio gde su najizraženije takve pesme, te da li se nešto u poslednje vreme promenilo.

- Nije, patriotizma nikad ne manjka, a mislim da nam čak i fali. Ja se trudim da to bude tako, bar kroz tu pesmu, da promovišem taj patriotizam. Trenutno ne razmišljam o tome, ali ako se poklope neke kockice, zašto da ne. Lazarica je meni donela najveći uspeh do sada u karijeri i to s ponosom govorim - kazao je on.

U poslednje vreme je bilo puno složnih kolega na primorju, svi su se međusobno podržavali, ali ima i onih koji ne mogu ni sami sebe da smisle, a kamoli druge, te je Uroš to prokomentarisao:

- Ko sebe ne može da podnese, neka porazgovara sam sa sobom ili neka sagleda i život i karijeru, pa nek se postavi na realnu neku poziciju i onda će biti srećan. Ne treba lagati ni sebe ni druge u životu, to ne donosi sreću, to samo donosi poraze i nezadovoljstvo. A da se kolege drže, video sam da su dosta njih bili jedni kod drugih na nastupu i to mi je drago, i kod mene su bile neke moje kolege. Da se razbije ta priča da su svi pevači sujetni, nije tako, nego ne možemo nas 50 svi da se družimo, to je nemoguće. Svako ima neke svoje drage ljude, ali se većinom svi poštuju - istakao je, pa otkrio s kim bi popio kafu, Jelenom Karleušom ili Topalkom.

- Sa oboje, zašto da ne, oni ne mogu da se porede. Ali i sa Editom i Karleušom. Jelenu poštujem kao nekoga ko je dugo na estradi, bila mi je u žiriju u "Zvezdama Granda" i uvek me podržavala. Ja gledam svoje dvorište, to što neki ljudi ratuju po medijima, mene te stvari ne interesuju. Editu znam dugo godina i mlada koleginica, sjajna, mi smo u okej odnosima. Topalko mi je komšija, njega isto. Sada mi traži da nekog biram, nisam ja taj lik. Volite se, pevajte, uživajte, pomozite ako možete nekom. Nije uopšte teško biti normalan i biti prijatelj. Ko mene poštuje, ja mu uzvraćam duplo - rekao je Uroš.

(Telegraf.rs)